Palčič in Rahmanović okrepila vijoličaste

Zlatko Zahović je že pred pričetkom zimskega prestopnega roka poskrbel za prvi okrepitvi pred spomladanskim delom sezone.

Objavljeno
09. december 2015 13.57
G. L.
G. L.

Maribor - Če je vodilna ekipa 1. SNL Olimpija včeraj ostala brez kapetana in prvega strelca Andraža Šporarja, ki je za slabe tri milijone evrov odškodnine okrepil švicarski Basel, so v taboru aktualnih državnih prvakov iz Maribora dan kasneje poskrbeli za krepitev svojega moštva. V Ljudskem vrtu so vijoličasti že pred zadnjim kolom jesenskega dela prvenstva predstavili svoji najnovejši okrepitvi pred nadaljevanjem sezone - branilca Mateja Palčiča in vezista Amarja Rahmanovića.

Dosedanja člana Kopra, ki bo konec tedna tudi zadnji tekmec Maribora v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije, se bosta ekipi pridružila na začetku zimskih priprav, že zdaj pa ju čaka uvodno spoznavanje novega okolja, so na klubski spletni strani sporočili Mariborčani. Oba sta s Štajerci podpisala pogodbi za tri leta in pol.

22-letni Palčič je v dresu Kopra zbral 95 prvenstvenih nastopov in dosegel osem zadetkov, pa čeprav je njegova primarna pozicija na desni strani obrambne vrste. Še za leto dni mlajši nogometaš iz Bosne in Hercegovine, sicer nekdanji član Slobode iz Tuzle, Novega Pazarja, Olimpica iz Sarajeva in Istre, je v vlogi rezervista odigral 24 tekem in dosegel štiri gole.

Tako Palčič, ki bo v novem klubu nosil številko 29, kot Rahmanović, ki si je izbral enajstico, sta bila člana mlajših kategorij državnih reprezentanc Slovenije oziroma BiH.

Celje zapuščata Hosman in Soria

Do dveh sprememb je prišlo tudi v taboru Celja, pri katerem so se že pred zadnjo jesensko tekmo za sodelovanje zahvalili vratarju Ivanu Hosmanu in branilcu Ramonu Alonsu Sorii.

Hosman je v mesto ob Savinji prišel julija kot začasna zamenjava za tedaj poškodovanega Matica Kotnika. Skupno je nastopil na sedmih tekmah. Soria je bil v slačilnici Arene Petrol nekoliko dlje, od letošnjega februarja, v tem času pa je nastopil na 34 ligaških dvobojih. Nazadnje v soboto v Kopru, ko si je prislužil četrti letošnji rumeni karton, zaradi katerega na zadnji tekmi Celjanov proti Gorici niti ne bi smel nastopiti.