Partizan bo naslov lovil pred praznimi tribunami

Nogometaši Partizana so v najboljšem položaju v srbskem državnem prvenstvu, a do konca ne bodo imeli podpore navijačev.

Objavljeno
11. maj 2017 12.59
ap Serbia Soccer Violence
N. Gr.
N. Gr.

Beograd - Tudi srbsko državno prvenstvo se bliža koncu, zdi pa se, da bo v sami končnici prišlo do preobrata. Crvena zvezda je vodila praktično celo prvenstvo, v zadnjih mesecih pa zašla v hudo krizo in na vrh prvenstvene lestvice so skočili beograjski črno-beli rivali - Partizan.

Do konca prvenstva Partizan čakajo še štiri tekme, od tega dve domači proti Voždovcu in Mladostjo iz Lučan. Obe tekmi bodo Beograjčani odigrali pred praznimi tribunami, kaznovani so bili zaradi žaljivega vzklikanja navijačev na tekmi proti Vojvodini, ko so Grobari zmerjali novosadski klub in njihove pristaše z ustaši.

V zadnjem času je bila v Sloveniji v ospredju tudi Crvena zvezda, saj je srbski Mondo poročal, da naj bi bil Matjaž Kek že dogovorjen z upravo beograjskega kluba, da poleti prevzame vodenje nekdanjih prvakov Evrope. Kek je kasneje navedbe zanikal in razkril, da že ima sklenjen ustni dogovor z Rijeko o podaljšanju pogodbe, v vsakem primeru pa bi bilo težko verjeti, da bi z ugledom, ki si ga je priboril pri Rijeki, prevzel tako neurejen klub, kot je v zadnjih letih Crvena zvezda.