Pele: Mastni denarci in agenti največja grožnja nogometu

Legendarni brazilski nogometaš Pele opozarja, da visoke plače in vplivni agenti, ki »molzejo« klube z vrtgolavimi odškodninami, predstavljajo veliko nevarnost za prihodnost nogometa.

Objavljeno
07. marec 2011 15.33
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Hong Kong - Brazilsko legendo skrbi, da nogometaši, potem ko se oskrbijo z mastnimi denarci pogosto hitro zapustijo zelenice, to pa je slabo za prihodnost nogometa. »Nogometaši ne bi smeli nikoli pozabiti glavnega bistva nogometa, da igrajo iz ljubezni do te igre, za ekipo ... Tako pa se igralci zgrinjajo v klube, ki dobro plačujejo, to pa predstavlja nevarnost,« je povedal Pele in ošvrknil tudi vlogo močnih menedžerjev. »Ni jim mar, ali je nogometaš dober ali ne, vse kar jih zanima, je denar. To me skrbi,« je še dejal 70-letni Brazilec.

Po mnenju mnogih najboljši nogometaš v zgodovini se ne strinja z novostmi, ki jo namerava v nogomet uvesti FIFA. »Nogomet ni formula 1 ali tenis. Tu gre za hitro gibanje, potek igre. Ne moreš ustaviti protinapada, da bi lahko točno videl ali bo gol ali ne,« se je opredelil do namere FIFA, da bi uvedla dodatnega sodnika, da ne bi več prihajalo do nejasnosti ob prekrških in o tem, ali je žoga prečkala črto v golu.