Petković: Rezultat ne odraža stanja na igrišču

Švicarski selektor Vladimir Petković je bil nezadovoljen po porazu v Mariboru.

Objavljeno
10. oktober 2014 01.32
FBL-EURO-2016-SLO-SUI
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenski nogometaši so na drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu premagali Švico z 1:0.

Gostje so si na tekmi pripravili več priložnosti in sprožili osemnajst strelov (razmerje 18:8, v okvir 6:1 za Švico), vendar pa niso našli poti mimo vratarja Samirja Handanovića.

Selektor švicarske reprezentance Vladimir Petković je bil po porazu razumljivo razočaran z realizacijo svojih varovancev, a je hkrati poudaril tudi nekaj pozitivnih ugotovitev:

»Rezultat ne odraža pravega stanja na igrišču. Razpletlo se je tako, da nismo dosegli gola in seveda tudi nismo zmagali. Na igrišču sem sicer videl veliko pozitivnega, pripravili smo si veliko priložnosti, a, kot se velikokrat zgodi v nogometu, to ni bilo dovolj. Doletela nas je kazen, enajstmetrovka, mi pa svojih priložnosti nismo izkoriščali, privoščili pa smo si en spodrsljaj. A vseeno, glavo gor, gole pa bomo morali dosegati proti San Marinu,« je dejal Petković.

Katanec: Znamo tudi bolje

Na drugi strani je bil slovenski selektor Srečko Katanec zadovoljen s polnim izkupičkom in priznal, da so si ga Slovenci priborili tudi po zaslugi sreče:

»Zadovoljni smo s točkami, čestitke fantom. Tekma pa ... vedeli smo, da je Švica kakovostna reprezentanca, kar so kazali skozi vso tekmo. Zmaga je tudi posledica nekaj sreče in kakovostnega vratarja, vse to pa smo danes imeli. Bistveno je, da smo bili borbeni, kot se je dalo, seveda pa smo v drugem polčasu z menjavami tudi povzročili nekaj težav. Zmagi ne gre gledati v zobe, znamo pa tudi bolje. Smo pa seveda zelo zadovoljni s temi točkami, a že gledamo naprej.«

Novaković: Ostati moramo na realnih tleh

Zmagoviti gol je v 79. minuti iz enajstmetrovke dosegel Milivoje Novaković, za katerega je bil to 26. gol v reprezentančnem dresu:

»To je bila nora tekma. Kot prvo moram čestitati fantom, vsi smo garali. Seveda moramo še popraviti našo igro, biti bolj mirni z žogo in imeti več posesti. Zahvalil bi se za podporo v Mariboru, škoda, da tukaj ne igramo vseh reprezentančnih tekem, saj je vidno, da je tukaj posebna energija. V prvem polčasu nismo igrali tako, kot bi morali mogoče smo se malo ustrašili. Še enkrat bi čestital fantom in navijačem, z borbeno igro smo si zasluženo priborili tri točke. Zdaj moramo ostati na realnih tleh. Dobro smo odigrali, zdaj pa se moramo čimprej regenerirati, čaka nas težka tekma na umetni travi, kar za nas ni enostavno. V Litvi bomo igrali na zmago,« je povedal slovenski napadalec.

Slovenija bo v nedeljskem tretjem kolu kvalifikacij gostovala v Litvi (20.45), Švica pa bo v torek v gosteh igrala proti San Marinu (20.45).