PFA: sezono na Otoku je najbolj zaznamoval N'Golo Kante

Francoskemu nogometnemu reprezentantu, zveznemu igralcu Chelseaja, se nasmiha druga zaporedna angleška krona.

Objavljeno
24. april 2017 09.23
Britain Soccer FA Cup
J. P.
J. P.

London - Potem ko je Združenje profesionalnih nogometašev (PFA) pred dnevi sestavilo in javno obelodanilo idealno enajsterico iztekajoče se sezone angleškega prvoligaškega tekmovanja, je danes sporočilo še ime igralca, ki je sezono zaznamoval najbolj med vsemi. To je 26-letni osrednji zvezni igralec vodilnega na razpredelnici Chelseaja, francoski reprezentant N'Golo Kante, ki je bil seveda tudi eden od štirih predstavnikov svojega kluba v najboljši enajsterici.

»Neizmerno sem ponosen, da me je doletela takšna čast. Čudovito! Kot vselej ponavljam, je to plod ekipnega dela. Hvaležen sem torej soigralcem, vsem v klubu in navijačem,« je na družbenem omrežju čivknil Kante, ki je na tronu nasledil Leicestrovega Alžirca Riyada Mahreza, postal pa prvi Francoz po Arsenalovem ostrostrelcu Thierryju Henryju (2003/03) s tovrstnim laskavim priznanjem. V konkurenci so bili v tej sezoni še Eden Hazard (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Romelu Lukaku (Everton), Zlatan Ibrahimović (Manchester United) in Alexis Sanchez (Arsenal).

Priznanje za najboljšega mladega igralca na Otoku je šlo že drugo zaporedno sezono v roke Deleja Allija (Tottenham), pri dekletih pa sta izstopali Lucy Bronze (Manchester City) in Jess Carter (Birmingham) kot najobetavnejši obraz. Kante je sicer na dobri poti k še drugi zaporedni lovoriki v »premier league«, lani se je do nje dokopal v majici Leicestra: »Moji prvi dve sezoni na Otoku sta bili čudoviti. Prejšnja še posebej, ta prav tako, a jo moramo še spraviti pod streho.« O osvojeni prestižni nagradi pa je še dodal: »Največje možno priznanje je, kadar te izberejo igralci.«