Pique zaradi podpore katalonski odcepitvi tarča žaljivk

VIDEO: na treningu španske nogometne reprezentance je s tribun završalo: Pique, poberi se iz izbrane vrste!

Objavljeno
09. oktober 2014 11.52
ap-Brazil Spain Soccer WCup
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Špansko nogometno reprezentanco danes čaka drugi dvoboj kvalifikacij za evropsko prvenstvo čez dve leti, gostovanje na Slovaškem, na zadnjih odprtih treningih izbrane vrste pa je bil tarča jeznih navijačev predvsem Barcelonin branilec Gerard Pique, ki se je nedavno prek družbenih omrežij javno in glasno zavzel za odcepitev Katalonije od španske kraljevine.

To pereče vprašanje je razburkalo tudi nogometno javnost, saj je prvi mož španskega ligaškega tekmovanja Javier Tebas pred dnevi dvignil nemalo prahu z odločno izraženo namero, da v primeru katalonske odcepitve za Barcelono in Espanyol ne bi bilo več prostora v La Ligi. Pique je eden prvih mojstrov žoge, ki se je zavzel za odcepitev (ob njem se je doslej izpostavil tudi Xavi), saj se je celo pridružil skoraj dvema milijonoma Kataloncev na septembskem shodu.

To pa je pospešilo utrip številnim navijačem španske izbrane vrste, ki ne želijo več stiskati pesti za »odpadnike«. Tako so se razgreti privrženci »furije« med odprtim treningom drli s tribun: »Pique, poberi se iz reprezentance!« Nekatere najglasnejše so nato celo umaknili s štadiona.