Platini bo bojkotiral zaslišanje

»Tiskovni predstavnik komisije je medijem že razkril vsebino razsodbe in s tem izničil pravno načelo domnevne nedolžnosti.«

Objavljeno
16. december 2015 15.11
SOCCER-FIFA/PLATINI
J. P.
J. P.

Pariz - Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini bo bojkotiral petkovo zaslišanje pred etično komisijo svetovne nogometne družine (FIFA) v Zürichu, so potrdili Francozovi pravni zastopniki. Platini se je odločil, da bo izpustil priložnost pojasniti svoje videnje spornega plačila, ki ga je dobil od šefa FIFA Seppa Blatterja.

Po njegovih navedbah je »tiskovni predstavnik komisije medijem že razkril vsebino razsodbe, s tem pa izničil pravno načelo domnevne nedolžnosti.« Očitno je predsednika UEFA zbodla izjava komisijinega predstavnika za stike z javnostmi Andreasa Bantela za športni časnik L'Equipe, češ da bo Platini iz nogometa odstranjen za več let.

Etična komisija bo sicer predvidoma v začetku prihodnjega tedna predstavila sklepe preiskave o tem, ali sta suspendirana Blatter in Platini s spornim denarnim tokom, težkim dva milijona švicarskih frankov, leta 2011 prekršila pravila. Francoz je sicer v večjih škripcih kot Švicar, saj se želi na februarskih volitvah povzpeti na izpraznjen stolček predsednika FIFA.