Platini in Blatter obsojata dogajanje v Beogradu

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) bo o tekmi Srbija - Albanija odločala 23. oktobra, Michel Platini in Sepp Blatter ogorčena.

Objavljeno
15. oktober 2014 23.23
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Beograd - Kvalifikacijsko tekmo med Srbijo in Albanijo, ki so jo zaradi pretepa in divjanja morali prekiniti po 42 minutah, bodo pri evropski nogometni zvezi (Uefa) preučevali do 23. oktobra, ko bodo znane tudi sankcije za obe reprezentanci. Michel Platini in Sepp Blatter sta nad dogajanjem v srbski prestolnici ogorčena.

Uefa, na čelu katere sedi Platini, je s svojo disciplinsko komisijo ter komisijo za nadzor in etiko odprla preiskavo proti obema nogometnima zvezama. Srbska se je pod drobnogledom znašla zaradi navijaških izgredov z metanjem predmetov in pirotehnike na igrišče, zaradi neredov na tribunah, vdora navijačev na igrišče, slabe organizacije tekme ter uporabe laserja s tribun. Z albanske strani pa je bila sporna uporaba protizakonitih transparentov (helikopter s simboli Albanije) ter dejstvo, da njihovi nogometaši niso želeli nadaljevati tekme.

Vse skupaj sta ostro obsodila tudi Platini ter predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Blatter. Platini je dogajanje označil za »neopravičljivo« ter izrazil veliko žalost zaradi vsega skupaj, Blatter pa je poudaril, da nogomet nikoli ne bi smel biti prizorišče političnega obračunavanja in ostro obsodil dogodke v Beogradu.