Platini Riberyju ne dovoli slovesa od reprezentance

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je Francku Riberyju zagrozil celo s suspenzom. 

Objavljeno
07. september 2014 16.59
afp*PLATINI
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

München - Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini svojemu rojaku Francku Riberyju ne dovoli reprezentančne upokojitve. Nekdanji francoski reprezentant, sedaj pa eden najvplivnejših ljudi v svetu nogometa Platini, se je namreč postavil na stran Francoske nogometne zveze in Riberyju v primeru, da se na zglasi na reprezentančnem zboru, zagrozil celo s suspenzom. 

31-letni nogometaš münchenskega Bayerna je kot razloge za reprezentančno upokojitev navedel osebne razloge, s čimer se pri Francoski nogometni zvezi ne morejo sprijazniti, sedaj pa jim je na pomoč priskočil kar predsednik evropske krovne organizacije. 

»Tu ne gre za odločitev igralcev. Ribery ne more biti tisti, ki bo rekel, ali bo prišel na reprezentančni zbor ali ne. Če ga bo selektor Didier Deschamps povabil, potem mora priti. To je zapisano v pravilih Fife. Če ga ne bo, bo za tri tekme suspendiran v svojem klubu Bayernu iz Münchna. Njegova odločitev je nerazumljiva. Francoz je, evropsko prvenstvo leta 2016 pa bo gostila prav Francija in ne denimo Poljska,« je za nemški časnik Bild precej kritično poudaril Platini. 

Eden od nosilcev igre francoske reprezentance v zadnjih letih je za trikolore sicer debitiral leta 2006, skupno pa za Francijo zbral 81 nastopov in dosegel 16 zadetkov. Hitronogega krilnega nogometaša ni bilo že na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ki ga je izpustil zaradi poškodbe, njegova reprezentančna upokojitev pa je ob grožnjah Platinija sedaj postavljena pod vprašaj.