Platini še vedno navija za zimsko SP v Katarju

Predsednik UEFA Michel Platini si prizdavea, da bi SP 2022 v Katarju pripravili v zimskih mesecih.

Objavljeno
25. september 2012 20.56
Soccer Euro 2012 Platini
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Čeprav je do svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju še desetletje, si predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini močno prizadeva, da bi ga zavoljo visokih temperatur na Bližnjem vzhodu izvedli v zimskih mesecih. To bi sicer pomenilo, da bi morali na evropskih nogometnih zelenicah za daljše obdobje prekiniti ligaška tekmovanja, čeprav ponekod, denimo v angleškem prvenstvu, sploh nimajo zimskega premora.

»Upam, da bo prvenstvo pozimi. V Katar bomo šli, ko bodo tam lahko vsi dobro sodelovali. Kaj bi si še lahko želeli navijači?« je Platini nedavno dejal za Evening Standard. Prvi mož UEFA se zaveda težav, ki bi jih organizacija zimskega prvenstva prinesla ligaškim tekmovanjem, a je vseeno prepričan, da bi jih lahko uspešno rešili. »V desetih letih se bomo lahko domislili načrta, kako za mesec dni preložiti tekmovanja,« je dejal.

»Januarja bo sicer težko, saj bodo tedaj tudi zimske olimpijske igre. Če pa bi lige ustavili med 2. novembrom in 20. decembrom, bi namesto maja, sezone končali junija. To pa ne predstavlja tako velike težave. To bi bilo dobro tudi za SP in nogomet nasploh,« je povedal Platini.

Predsednik UEFA se je močno zameril Angležem, ko ni glasoval za njihovo kandidaturo, tem glas oddal Katarju, za SP 2018 pa glas namenil Rusiji. Se bo Angležem zaradi morebitne prekinitve premier lige zameril znova?