Platini Srbiji in Hrvaški grozi z izključitvijo iz UEFA

Kot poročajo hrvaški mediji, se predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini mudi na kriznem sestanku na Hrvaškem, ki se lahko zaradi nasilnih izgredov navijačev celo znajde pred vrati UEFA.

Objavljeno
25. februar 2011 14.10
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Zagreb - Hrvaški tportal poroča, da je na obisku pri predsedniku republike Ivu Josipoviću danes predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini. Ta se na Hrvaškem mudi zaradi skrbi ob vse večjem nasilju na nogometnih štadionih na Hrvaškem.

UEFA je na to temo že naslovila pismo na hrvaško vlado, predsednika države in hrvaško nogometno zvezo. V njem je natančno zapisala zahteve, ki jih mora v določenem roku izpolniti Hrvaška, v nasprotnem primeru pa naj bi hrvaški nogometni zvezi celo grozila izključitev iz UEFA.

Po poročanju tportala, je Josipović Platiniju že odgovoril, da se zaveda problema izgredov na štadionih in da vlada pripravlja poseben zakon, s katerim bodo skušali to problematiko tudi rešiti. Hkrati bo predsednik aktiviral tudi vse pristojne institucije, da se v največji meri začnejo zavzemati za preprečevanje nasilja med navijači.

Platini naj bi se iz enakih razlogov sestal tudi s srbskim političnim vrhom. »Preprečevanje navijaškega nasilja na nogometnih igriščih je naša glavna skrb, problem pa zahteva takojšnjo reakcijo. Na sestankih s srbskimi in hrvaškimi predstavniki sem videl, da Hrvaška in Srbija delita našo zaskrbljenost in sta pripravljeni na sodelovanje,« je dejal Platini.