Platini v boj za predsednika FIFA?

Michel Platini je dejal, da se bo o kandidaturi za predsednika Svetovne nogometne zveze odločil po SP 2014.

Objavljeno
17. september 2013 20.23
Soccer Euro 2012 Platini
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dubrovnik - Na kongresu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Dubrovniku je predsednik Michel Platini razkril, da se bo o kandidaturi za mesto predsednika Svetovne nogometne zveze (FIFA) odločil med ali po svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji.

»Nisem se še odločil, kaj bom naredil. Pustil si bom še nekaj časa za razmislek. Odločil se bom med SP 2014 ali po njem, pred tem zagotovo ne,« je dejal 58-letni Platini, ki je predsednik UEFA od leta 2007.

»Iskreno imam rad evropsko zvezo in bi bil kar malce razdvojen, če bi moral ubrati drugo pot. Toda vprašanje o kandidaturi za predsednika FIFA se pojavlja znova in znova, kar je povsem legitimno. Toda osredotočimo se raje na prava vprašanja, ki zadevajo sedanjost, v prihodnjih mesecih pa bomo imeli čas tudi za pogovore o moji prihodnosti,,je dodal Francoz in poudaril, da ga zdaj bolj skrbijo porast rasizma, prirejanje izidov tekem in zadolževanje klubov.

Doslej še nihče ni najavil svoje kandidature za mesto predsednika Fife, ki ga bodo izbirali leta 2015, sedanji predsednik Sepp Blatter, predsednik od leta 1998, pa ne načrtuje nove kandidature.

Nekateri namigujejo, da se bo za mesto prvega moža potegoval glavni sekretar Jerome Valcke, čeprav sam tega ni nikoli izrekel. »Moj cilj je čim bolj popolno izpeljati SP 2014. O svoji prihodnosti bom razmišljal po SP,« je julija povedal Valcke.