Po Anteju Ante - Šimundža novi trener Maribora

Hrvata Anteja Čačića je na vročem trenerskem stolčku nogometnega prvaka Maribora zamenjal Ante Šimundža.

Objavljeno
30. september 2013 14.23
regent ANTE SIMUNDZA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Ante Šimundža je (pričakovani) novi trener slovenskega nogometnega prvaka Maribora. Na vročem stolčku je zamenjal Hrvata Anteja Čačića, ki se je s klubom sporazumno razšel po zgolj treh mesecih dela ravno na svoj 60. rojstni dan, po nizu slabših rezultatov pa je sodu dno izbil sobotni poraz z Luko Koper (1:2).

Šimundža, ki je v soboto dopolnil 42 let, je otrok Ljudskega vrta, saj je večino športne poti prebil ravno v Mariboru. Bil je tudi del »zlate zasedbe« vijoličastih, ko je ta edinkrat doslej nastopala v ligi prvakov, v kateri je na gostovanju pri kijevskem Dinamu dosegel celo gol za zmago. V dresu Maribora je zbral 296 nastopov in zabil 103 gole. Mnogi sodijo med zgodovinske mejnike: denimo prvi v ligi prvakov, prvi v evropskih pokalnih tekmovanjih nasploh. Preizkusil se je tudi v tujini, ob tem pa zbral tudi tri nastope za slovensko izbrano vrsto (proti Estoniji, BiH in Grčiji).

Po koncu aktivne športne poti se je odločil za trenersko pot in po pridobitvi licence od leta 2007 najprej deloval kot pomočnik Pavla Pinnija v Celju, od junija 2008 pa kot pomočnik Darka Milaniča v Mariboru. Prejšnjo sezono je kot glavni trener preživel pri Muri, onkraj Karavank je vodil GAK, po izpadu iz prve lige pa je prevzel drugoligaško ekipo Aluminija iz Kidričevega.

Šimundža je prvi trening v Ljudskem vrtu opravil že danes popoldne, ognjeni krst na klopi pa bo oprestal na četrtkovem gostovanju v skupinskem delu evropske lige pri Wiganu.