Po Anteju spet Ante – vijolični Šimundža?

Če še ena prespana noč ni prinesla novega rešitelja, bo Anteja Čačića na klopi Maribora zamenjal Ante Šimundža.

Objavljeno
30. september 2013 10.50
*tre* NOGOMET
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Če še ena prespana noč ni prinesla novega rešitelja, bo Anteja Čačića na klopi Maribora zamenjal vijolični Ante – Šimundža. Ime nekdanjega napadalca Maribora v ligi prvakov je bilo včeraj najpogosteje omenjeno v pogovorih med privrženci, ki naj bi imeli ušesa in oči vselej prisotne v klubskih pisarnah štadiona v Ljudskem vrtu.

Športni direktor Zlatko Zahović se je pred javnostjo zavil v molk. Po koprski bitki se je v hodnikih štadiona Bonifike zadržal le za kratek čas in pobegnil pred številčnejšim »napadom« sedme sile v slačilnico. Spregovoril je le nekaj besed. »Najprej moram zadevo prespati, potem bomo vlekli poteze. Bolj ali manj pa je vse jasno,« je Zahović že namignil, da bo v slačilnici le še trenerjev poslovilni govor.

Potrditev Čačićevega odhoda in sladke besede kluba ter trenerja o »izjemnem« obdobju, ki ga je preživel na mariborski klopi, je bilo vse, kar je prišlo uradnega v javnost. Nogometaši so iz Kopra prišli šele ob 2. uri zjutraj, a so pod taktirko Čačićevega pomočnika Saše Gajserja opravili nedeljski trening. Novi trener bo znan v najkrajšem možnem času, so še sporočili iz Maribora. Kdorkoli bo postal novi šef stroke, bo začel »na polno«. V četrtek bodo Mariborčani igrali drugo tekmo evropske lige v gosteh proti Wiganu, že v nedeljo pa bo v Ljudskem vrtu derbi z Olimpijo.

Izidi Mariborovih tekmecev v EL – Watford : Wigan 1:0 (Wigan je po osmih tekmah z 11 točkami na 13. mestu), Lokeren : Zulte Waregem 2:4 (Hazard 2, Naessens, Adje; 9 tekem, 20 točk, 3. mesto), Krasnodar : Rubin Kazan 1:0 (11 tekem, 13 točk, 10. mesto).