Po hudem boju evropska točka

1. SNL: Na Bonifiki brez zmagovalca (1:1), v Krškem zmaga domačih (2:0).

Objavljeno
17. maj 2017 00.58
Nogomet
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Do zadnje sekunde je Olimpija trepetala na Bonifiki, na koncu se ubranila silovitih naletov Kopra, osvojila točko in si dve tekmi pred koncem zagotovila uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Po golu rezervista Kinglseyja Boatenga v 53. minuti je dišalo po njeni četrti zaporedni zmagi v Kopru.

Koprčani so se v igro vrnili v 79. minuti po golu z roba kazenskega prostora Nermina Hodžića. 

»Lahko bi izgubili, lahko bi zmagali. Koper ima neugodno igro, toda prav neverjetno je, kako vsako tekmo zaradi poškodb izgubljamo igralce,« se je po izjemno napeti tekmi s srečnim razpletom pridušal gostujoči trener Safet Hadžić. V prvem polčasu sta se že poškodovala Dino Štiglec in Issah Abass.

Dvoboj se je v srhljivko spremenil po vodstvu Ljubljančanov. Po njem gostitelji niso imeli kaj več za izgubiti, »strgali so z verige« in stiskali vidno utrujene Ljubljančane, med katerimi je bilo tudi preveč nerazpoloženih posameznikov.

Koprčani so veliko tvegali, toda niso dopustili veliko nasprotnih napadov Ljubljančanov, ki so se ure več ali manj krčevito branili. In se ubranili, navkljub sila neprepričljivemu vratarju Roku Vodišku. A je tudi zaradi jalovosti domačih Olimpija ušla porazu. »Prvič bom dejal, da sem zelo zadovoljen. Proti tekmecu s kakovostjo smo bili boljši. Res je, naredili smo nekaj manjših napaka, ampak do zadnje sekunde smo se borili, ker smo hoteli zmagati. Borbenosti. Čeprav nismo dosegli zmage, so bili navijači lahko zadovoljni,« je povedal domači trener Igor Pamić. V drugi včerajšnji tekmi je Krško je zanesljivo opravilo z zadnjimi Radomljami. Po lepih kombinacijah sta vse neznanke o zmagovalcu razblinila Filip Dangubić, ki je dosegel že 13. gol v sezoni, in Tonči Mujan.