Po porazu selijo Keka v Beograd ...

Naši nogometaši na tujem: gol Roberta Berića, podaja Nejca Skubica, Benjamin Verbič že prvak.

Objavljeno
08. maj 2017 02.42
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – »Najprej je treba skočiti, nato reči hop,« je nekoč zatrdil Bojan Prašnikar. Rek še danes drži kot pribit, nazadnje se je o njem vnovič prepričal nekdanji Prašnikarjev varovanec Matjaž Kek. Slednji pred tednom dni ni zaman opozarjal pred evforijo ob Kvarnerju, njegova Rijeka je konec tedna res izgubila v Zagrebu.

Kek je zatrdil, da »razume evforijo navijačev in ljudi, ki niso globoko v športu«, a zavrnil čestitke. Izkušeni Mariborčani je na klopi vijoličastih in slovenske reprezentance dobro spoznal zakonitosti nogometa, upravičeno je opozoril pred evforijo, potem ko je Rijeka pobegnila Dinamu za 8 točk. Po porazu pri Lokomotivi znaša prednost 5 točk, Rečani pa bodo morali preskočiti še najmanj tri visoke ovire – sobotni derbi s Hajdukom, gostovanje pri »črni mački« v Koprivnici in v zadnjem kolu še Dinamo.

»Po takšni tekmi lahko le čestitam tekmecu, ki je igral visoko motivirano in borbeno. Če si v 90 minutah ne ustvariš ene priložnosti za gol, potem se ti lahko zgodi, kar se je na koncu nam ...« je po porazu razmišljal Kek. Zagrebčani so prekinili niz Rijekinih zmag v 92. minuti tekme prek enajstmetrovke ... Podobno torej kot ob prejšnji zmagi nad Rečani, ko je Rijeka padla z bele točke v 90. minuti tekme.

Prednost Kekovih pred vse bolj razigranim Dinamom znaša »varnih« 5 točk, nemara pa bo že sobotni (17.00) »jadranski derbi« na Rujevici odgovoril na vprašanje, ali bo Rijeka ohranila zbranost in učinkovitost na igrišču.

Dvoboj Rijeke in Dinama je pljusknil tudi čez vzhodno hrvaško mejo. Beograjski medij Sportski žurnal je objavil novico, da naj bi Kek v novi sezoni prevzel vodenje razrvane Crvene zvezde, ki je ostala brez trenerja in športnega direktorja. Nekateri na Hrvaškem menijo, da gre le za Dinamov poskus destabilizacije tabora Rijeke pred ključnim obdobjem sezone ...

V senci negotovega boja za naslov najboljšega na Hrvaškem so bili tudi trije nastopi slovenskih legionarjev: Robert Berić je preprečil poraz St. Etienna z Bordeauxom, novo asistenco si je pripisal Nejc Skubic, predčasno pa se je veselil naslova danskega prvaka Benjamin Verbič.