Podolski: Nova in jaz sva res učinkovit par

Slovenski nogometni reprezentant Milivoje Novakovič je trenutno v vrhunski formi, kar je dokazal tudi z dvema zadetkoma proti Hannovri. O »Novagolu« je spregovoril tudi soigralec in Kölnov kapetan Lukas Podolski, ki je ponosen, da skupaj z Novakovičem sestavlja enega od najbolj učinkovitih napadov v ligi.

Objavljeno
14. marec 2011 11.45
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – V taboru slovenske nogometne reprezentance vladajo pred tekmo z Italijo spremenljive razmere; manj kot štirinajst dni pred obiskom Stožic so nekateri aduti Slovencev v vrhunski formi, drugi v malo slabši, nekaj pomembnih mož tarejo poškodbe. Minuli konec tedna, ki ga je že v petek sanjsko začel Kölnov dvojec, je spet blestel tudi Andraž Kirm, ki mu gre odlično na Poljskem. Samir Handanovič je vnovič zaklenil svoja vrata. Wisla Krakow, od poletja 2009 delodajalec Andraža Kirma, je z novo zmago že ušla tekmecem v boju za naslov državnega prvaka na Poljskem. Pri tem velja izpostaviti znaten delež Ljubljančana, ki je bil ključni mož za tri točke z Widzevom iz Lodza. Najprej je podal za gol soigralcu, nato je postavil končni izid (2:0) še sam; gostujoči vratar mu je ubranil 11-m, a je »Kiro« odbito žogo nato spravil v mrežo in zabil svoj peti gol v sezoni, ki ga je videlo približno 16.000 navijačev.

»Do konca nas čaka še veliko tekem, nič še ni odločeno. Res pa drži, da za nas šteje le naslov prvaka. Toda najprej igramo četrtfinale pokala, povratno tekmo, na kateri moramo zmagati,« napoveduje levo krilo reprezentance Matjaža Keka. Kako priljubljen je Kirm v klubu, pove podatek, da je med nosilci trženjske akcije Wisle, o njegovih vrlinah pogosto pišejo tudi Poljaki.

Izpostaviti velja že tradicionalno vrhunsko razpoloženega vratarja Udineseja Samirja Handanoviča, ki v Italiji podira svoje in klubske rekorde, a tudi vrhunsko formo Milivoja Novakoviča, o čigar dveh golih proti Hannovru smo pisali v soboto. O »Novagolu« je včeraj spregovoril tudi soigralec in Kölnov kapetan Lukas Podolski: »Oba sva zbrala po 11 prvenstvenih golov, ponosen sem, da sestavljava enega od najbolj učinkovitih napadov v ligi. To ni naključje, dobro se ujameva na igrišču, dobro delamo na treningih. Upam, da bova še dolgo igrala skupaj, pri čemer nama veliko pomagajo tudi soigralci.« Spomnimo, Mišo Brečko in Novakovič sta igrala vso tekmo za zmago Kölna nad tretjeuvrščenim Hannovrom (4:0; Petit, Podolski, Novakovič 2).

Drugi naši: vseh 90 minut so igrali še Bojan Jokič, Boštjan Cesar (oba Chievo), Armin Bačinovič (Palermo), Marko Šuler (Gent), Goran Šukalo (Duisburg, zabil gol), Vid Belec (Crotone) in Robert Koren (Hull). Josip Iličič (Palermo) je v 55. minuti zamenjal Miccolija, Valter Birsa (Auxerre) je igral od 66., Zlatko Dedič (Bochum, podal za gol) od 79., Aleksander Radosavljevič (Haag) do 77., Matija Škarabot (Gent) pa do 40. minute. Pred tekmama z Italijo in Severno Irsko skrbita poškodbi napadalcev Tima Matavža (Groningen, prepona) in Zlatana Ljubijankiča (Gent, mečna mišica).