Pokal Hervis: Šenčur na Bonifiki zadel dvakrat in izločil Luko Koper

Garmin iz Šenčurja je na povratni tekmi četrtfinala proti Luki Koper iztržil neodločen izid (2:2) in napredoval v polfinale.

Objavljeno
02. november 2011 16.57
Posodobljeno
02. november 2011 16.57
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Koper  - Nogometaši slovenskega drugoligaša Garmina Šenčurja so poskrbeli za največji klubski uspeh. V četrtfinalu tekmovanja Hervis pokal Slovenije so namreč presenetljivo izločili prvoligaša Luko Koper, potem ko so v povratni tekmi na Bonifiki iztržili neodločen izid 2:2 (1:1), piše STA.

Varovanci trenerja Branka Pavlina so v Kopru, kjer bi morala biti tekma že prejšnjo sredo, a je bila zaradi poplavljenega igrišča prestavljena, dvakrat zaostajali, gol, ki jim je prinesel prvo uvrstitev v polfinale tega tekmovanja, pa je v 78. minuti dosegel Albin Kotnik.

Pred tem je za Garmin Šenčur v polno zadel še Luka Pavlin. Za avtogolom je Koprčane prvič v vodstvo popeljal Janez Aljančič, drugi gol pa je v 72. minuti dosegel Miha Blažič.

Pred Garmin Šenčurjem sta si polfinale že zagotovila CM Celje in Rudar Velenje, četrti polfinalist pa bo znan naslednjo sredo, ko se bosta v povratni tekmi spet dobila Maribor in Zavrč. Prva tekma v Zavrču se je končala z izidom 3:3.

Pokal Hervis, četrtfinale, povratna tekma:

Luka Koper - Garmin Šenčur 2:2 (izid prve tekme je bil 0:0)

(Aljančič 32./ag, Blažič 72.; Pavlin 37., Kotnik 78.)

Sreda, 16. novembra:

Maribor - Zavrč (izid prve tekme je bil 3:3, tekma ob 18. uri)

Že odigrano:

HiT Gorica - Rudar 1:1 (1:2) - napredoval Rudar

CM Celje - Bravo 1 Interblock 7:0 (0:2) - napredovalo Celje