Policisti pridržali več deset najbolj vročekrvnih navijačev

Mariborski policisti so imeli na tekmi med Mariborom in Olimpijo obilico dela, saj so posredovali ob pretepih in razgrajanjih.

Objavljeno
31. oktober 2011 12.22
Posodobljeno
31. oktober 2011 12.35
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Maribor - Že pred tekmo med Mariborom in Olimpijo, ki se je končala brez zmagovalca (2:2) so morali posredovati zaradi pretepa med dvema navijaškima skupinama, izgredi pa so se nadaljevali tudi med in po tekmi, piše STA.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, so policisti posredovali v pretepu, do katerega je med dvema navijaškima skupinama prišlo že pred tekmo. Pridržali so 41 moških v starosti od 16 do 30 let; zoper dva mladoletnika bodo podali obdolžilna predloga, ostalim pa so izdali plačilne naloge. V pretepu je bil lahko telesno poškodovan 19-letni moški iz Ljubljane.

Že pred tekmo so policisti obravnavali še tri moške, stare od 24 do 29 let, in jim izdali plačilne naloge, dva pa so pridržali.

Kazenska ovadba zoper navijača, ki je v gledalce vrgel baklo

V času tekme so policisti 33-letnemu moškemu zasegli pirotehnični izdelek in mu izdali plačilni nalog. Desetim kršiteljem v starosti od 21 do 29 let so zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilne naloge, zoper 17-letnega fanta bodo podali obdolžilni predlog, zoper 22-letnega moškega, ki je v skupino gledalcev vrgel baklo, pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo.

Med tekmo je del navijačev poškodoval tudi večje število sedežev v Ljudskem vrtu. Policisti so izločili dva osumljenca v starosti 17 in 22 let in bodo v primeru podanega predloga za pregon s strani oškodovanca zoper njiju podali kazensko ovadbo. Pri postopku so prijeli tri moške, stare od 20 do 31 let, ki so z brcami napadli policiste. Moške so pridržali, zoper njih pa bodo podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Kazen bo doletela tudi organizatorje

Precej dela so imeli mariborski policisti tudi po tekmi. Okoli 20.15 so zaradi kršenja javnega reda in miru na Mladinski ulici sedmim moškim v starosti od 21 do 26 let izdali plačilne naloge, zoper dva mladoletnika pa bodo podali obdolžilna predloga. Pol ure kasneje so policisti obravnavali še devet oseb, starih od 16 do 26 let, zoper dva mladoletnika sledi obdolžilni predlog, ostalim so izdali plačilne naloge.

Kot še piše STA, bodo organizatorjem tekme zaradi prižiganja bakel v času tekme in preskakovanja ograje s strani navijačev policisti izdali plačilni nalog, ker niso zagotovili ukrepov za zagotavljanje reda.