Ponovitev finala SP: Argentincem revanša na tujem

Argentinska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi premagala Nemčijo s 4:2.

Objavljeno
04. september 2014 00.12
FBL-GER-ARG-FRIENDLY
S. U., šport, Š. Ro., Delo.si
S. U., šport, Š. Ro., Delo.si

Düsseldorf - Več kot 50.000 gledalcev je ob uvodu v novo reprezentančno sezono pozdravilo svetovne nogometne prvake Nemce, ki so se tako kot v finalu prvenstva v Braziliji pomerili z Argentinci. A to pot so bili slednji boljši in se sredi Nemčije veselili zmage s 4:2.

Argentina je povedla v 20. minuti tekme, po podaji Angela di Marie v kazenski prostor je zadel Sergio Agüero. Vodstvo so podvojili 20 minut pozneje, ko je znova za odličen predložek poskrbel Di Maria, z mojstrskim strelom v desni zgornji kot pa je navdušil Erik Lamela. Medtem je imel na drugi strani tri lepe priložnosti za zadetek Mario Gomez.

Sanjsko je Argentina odprla tudi drugi polčas in v 47. minuti vodila že s 3:0. Med strelce se je vpisal Francisco Fernandez, znova pa je bil podajalec novopečeni član Manchester Uniteda. Naposled se je med strelce Di Maria vpisal še sam, v 50. minuti tekme je zadel za 4:0 in dokončno utišal štadion.

A so nemci vendarle še uspeli omiliti poraz. Dve minuti po četrtem golu Argentincev je častni gol dosegel Andre Schürrle, v 78. minuti pa je mrežo zatresel še junak finala v Braziliji Mario Götze.

Pri gostiteljih v začetni enajsterici z izjemo vratarja Manuela Neuerja in Tonija Kroosa ni bilo udarnih adutov z zadnjega SP, pred tekmo so se uradno poslovili od izbrane vrste Philipp Lahm, Per Mertesacker in Miro Klose, Argentina pa je nastopila brez vodilnega zvezdnika Lea Messija.

Prijateljske tekme:

Rusija - Azerbajdžan 4:0 (3:0)

Litva - ZAE 1:1 (1:0)

Ukrajina - Moldavija 1:0 (0:0)

Latvija - Armenija 2:0 (1:0)

Danska - Turčija 1:2 (1:0)

Češka - ZDA 0:1 (0:1)

Nemčija - Argentina 2:4 (0:2)

Irska - Oman 2:0 (1:0)

Anglija - Norveška 1:0 (0:0)

Maroko - Katar 0:0