Poškodba ustavila Josipa Iličića

Nogometaši Atalante brez slovenskega asa visoko premagali igralce Sassuola.

Objavljeno
21. junij 2020 19.30
Posodobljeno
21. junij 2020 21.38
Trener Gian Piero Gasperini se nadeja, da bo Josip Iličić (na fotografiji) okreval do sredinega soočenja z Laziem v Bergamu. FOTO: AFP
Ljubljana – Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je v tej sezoni večkrat spravil na noge navijače Atalante, toda ob nadaljevanju italijanskega prvenstva ne more pomagati klubskim soigralcem. Nastop na današnji tekmi s Sassuolom (4:1) mu je preprečila poškodba.

Dvoboj na štadionu Gewiss v Bergamu je moral izpustiti zaradi načetega levega gležnja. Trener Gian Piero Gasperini ni želel tvegati, zato ga ni uvrstil niti med rezervne igralce. Toda 62-letni italijanski strokovnjak pričakuje, da bo pravočasno okreval do sredinega soočenja z Laziem v Bergamu.

Atalanta je sicer kljub Iličićevi odsotnosti odlično začela tekmo s Sassuolom, saj je po prvem polčasu vodila že s 3:0. Za gostitelje so v polno zadeli Albanec Berat Djimsiti (16.), Kolumbijec Duvan Zapata (31.) in z avtogolom Maročan Mehdi Bourabia (37.).

V nadaljevanju je Zapata v 66. minuti z drugim golom na tekmi popeljal domačo zasedbo v vodstvo s 4:0, častni zadetek za goste pa je v 90. minuti dosegel Bourabia.