Poslovil se je nekdanji dvoranski nogometaš Darko Tokić

Slovenski futsal žaluje za nekdanjim reprezentančnim vratarjem Darkom Tokićem, ki je umrl v 35. letu starosti.

Objavljeno
11. maj 2017 15.06
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Litija - V 35. letu je umrl nekdanji slovenski reprezentančni vratar Darko Tokić, ki je v dresu Slovenije zbral 45 nastopov. Tokić je igralsko kariero sklenil leta 2014, z Litijani pa je bil sedemkrat državni prvak. V zadnjih letih je bil aktiven sodnik in trener. V Futsal clubu Litija je uspešno vodil selekciji do 15 in do 19 let.

»Ne najdemo pravih besed, ki bi opisal ta šok in žalost, ki jo čutimo v tem trenutku. Na prvem mestu človek, legenda našega kluba, eden izmed rekorderjev po številu nastopov v 1. SFL in našega kluba, legenda med svojimi prijatelji, odličen motivator, pravi prijatelj. Pogrešali bomo njegov humor in družbo, ki sta nas tako razveseljevala v vseh letih druženja,«so ob boleči izgubi prijatelja in športnega sopotnika zapisali v FC Litija, ki je bil ob Gorici eden od dveh klubov, za katera je Tokić uspešno igral.

Tokić je v slovenskem reprezentančnem dresu debitiral 22. oktobra 2003 na tekmi Slovenija - Madžarska, ko je bilo v Gorišnici 5:3. Zadnjič pa je branil barve države 15. aprila 2008 na tekmi Portugalska - Slovenija, ki se je v Lizboni končala z 0:3.