Potopil Maribor in odšel v bundesligo

Vladimir Darida je takoj po dvoboju v Ljudskem vrtu slekel dres Viktorie iz Plzna in se preselil v bundesligo k Freiburgu.

Objavljeno
29. avgust 2013 13.52
Slovenia Soccer Champions League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Plzen - Češki nogometni reprezentant Vladimir Darida je v včerajšnji povratni tekmi 4. kola kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu zadnjič nosil dres Viktorie iz Plzna. Takoj po tekmi je namreč postalo uradno, da se mladi zvezni igralec, ki je pred dvema tednoma napolnil šele 23 let, za pet let seli k nemškemu prvoligašu Freiburgu. Nemški mediji so izbrskali, da je k članu bundeslige, ki je v torek kot prvi v sezoni odščipnil točko velikemu Bayernu, prestopil za rekordne štiri milijone evrov.

Darida bo ostal v spominu tudi mariborskim navijačem, saj je v prvem medsebojnem kvalifikacijskem obračunu vijoličastim zabil gol in obenem prispeval še podajo. Mladenič je sicer dres Viktorie nosil polne štiri sezone (vmes je bil za nekaj časa posojen drugoligašu Baniku Sokolovu), v minuli sezoni pa je v 45 dvobojih dosegel tudi osem golov. Doslej je zbral tudi že dvanajst reprezentančnih nastopov, kot zamenjava za poškodovanega Daniela Pudila je dres z državnim grbom oblekel tudi na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini.

»Z Vladimirjem smo dobili zelo raznovrstnega igralca, ki lahko igra na različnih položajih. Je tekaško močan in taktično podkovan nogometaš,« mu je polaskal športni direktor Freiburga David Rennie.