Prandelli znova zmajeval z glavo zaradi Balotellija

Italijanski selektor Cesare Prandelli je dejal, da se je Mario Balotelli za operacijo oči odločil ob neprimernem času.

Objavljeno
08. oktober 2012 20.56
Posodobljeno
08. oktober 2012 20.56
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Selektor italijanske nogometne reprezentance Cesare Prandeli pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2014 pričakuje, da se bo napadalec Mario Balotelli oddolžil za izpuščeni prvi tekmi in dokazal, da je iz pravega testa. Prandelli je že sporočil reprezentančni seznam za tekmi proti Armeniji in Danski, njegova prva izbira med napadalci pa je tudi Balotelli.

Prandelli je priznal, da je nogometašu Manchester Cityja kar malo zameril, da se je za operacijo oči odločil tik pred začetkom kvalifikacij. Balotelli je namreč manjkal ob srečnem remiju z Bolgarijo in negotovi zmagi z Malto, saj se je odločil za rutinski poseg na očeh. »Priznam, da sem bil precej razburjen, ko sem izvedel, da se je za poseg odločil ravno, ko sta bili pred Italijo dve pomembni tekmi. Zdaj sem ga ponovno vpoklical, da vidim, ali je iz šampionskega testa,« je povedal selektor in pripomnil, da se bo moral Balotelli močno izkazati, da si povrne njegovo zaupanje.

Prandelli je sicer v reprezentanco poklical kar sedem igralcev, ki so bili v minulih letih že del azzurov, a nato izpadli s seznama: Alberto Gilardino je denimo v zadnjih sedmih tekmah dal pet golov za Bologno, branilec Zenita iz St. Peterbirga Domenico Criscito se vrača po stavniškem škandalu, zaradi katerega je manjkal na letošnjem euru, po 10-mesečni odstotnosti se je vrnil tudi Interjev branilec Andrea Ranocchia, pa vezist Lazia Antonio Candreva... »Mladi so naša prihodnost, zato se moramo osredotočati nanje,« je povedal Prandelli in priznal, da je po letošnjem euru upošteval nasvet španskega selektorja. »Del Bosque mi je dejal, da je po SP v Južni Afriki zamenjal polovico svojega moštva. Prenova bo naše ključno vodilo za prihodnost,« je še dejal.