Prašnikar ni več trener Rudarja

Trener Rudarja iz Velenja Bojan Prašnikar je po porazu svojih varovancev minuli konec tedna v prvi slovenski nogometni ligi proti Luki Koper (0:1) ponudil svoj odstop, ki ga je vodstvo kluba tudi sprejelo. Njegovo mesto je začasno prevzel dosedanji pomočnik Robert Pevnik.

Objavljeno
15. marec 2011 15.30
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Velenje - Moštvo iz Velenja po odigranih 22. krogih prve slovenske nogometne lige zaseda šesto mesto, a so si minuli konec tedna privoščili spodrsljaj, saj so klonili proti Luki Koper (0:1). Prvi trener moštva Bojan Prašnikar je očitno nezadovoljen z dogajanjem v moštvu in je zato ponudil odstop, ki so ga tudi sprejeli in na njegovo mesto začasno ustoličili Roberta Pevnika.

Prašnikar je v preteklosti vodil že številne slovenske prvoligaše, daleč največji uspeh pa je doživel med leti 1996 in 2000, ko je sedel na klopi Maribora. Vijoličasti so namreč v tem obdobju osvojili štiri naslove državnih prvakov, uspelo pa se jim je prebiti tudi v prestižno ligo prvakov.

Trikrat je bil tudi slovenski selektor, zadnjič je našo izbrano vrsto prevzel leta 2002, ko je odstopil Srečko Katanec. Preizkusil se je tudi v nemški bundesligi, kjer je skupaj z Petrikom Sanderjem nekaj časa vodil moštvo Energie Cottbus.