Pravljica Alessandrie se nadaljuje (VIDEO)

Nogometaši Alessandrie so kot prvi tretjeligaš po 32 letih napredovali v četrtfinale italijanskega pokala.

Objavljeno
16. december 2015 14.22
afp FBL-ITA-SERIEA-INTER MILAN-GENOA
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nogometni tretjeligaš Alessandria je z naskokom največja senzacija dosedanjega dela italijanskega pokalnega tekmovanja, saj se je po petih zaporednih zmagah prebil že vse do četrtfinala, kar se tretjeligašu ni posrečilo že kar 32 let. Za izjemen podvig je že v osmini finala odpravil prvega člana serie A Palermo (3:2), včeraj pa je doseženo oplemenitil še s skalpom drugega prvoligaša Genoe (2:1).

V prvem polčasu se mreži nista zatresli, že v prvi minuti nadaljevanja pa so domače tribune utihnile, saj je Alessandrio v vodstvo popeljal 22-letni napadalec Manuel Marras. Z ogromno sreče je v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko so navijači Genoe že razočarano zapuščali štadion, izenačil Leonardo Pavoletti in izsilil podaljšek, v njem pa se je spet izkazal Marras. Tokrat v 113. minuti kot podajalec pri odločilnem golu rezervista Riccarda Bocalona, sicer najboljšega klubskega strelca v tej sezoni.

Alessandria, klub iz Piemonta, je sicer vodilno moštvo tretjeligaške konkurence, v 15 dvobojih je vpisala devet zmag ter po tri remije in poraze, pred tremi leti je praznovala stoletnico obstoja, vendar pa je bila leta 2003 po razpadu prejšnjega kolektiva postavljena na novo. Danes bo znano, ali jo v četrtfinalu italijanskega pokala čaka prvoligaš Roma ali drugoligaš Spezia.