Pred 40.000 navijači, prvič v dresu Flamenga

Brazilski zvezdnik Ronaldinho je dočakal svoj prvi nastop v dresu novega kluba Flamenga. Nekdanjega člana španske Barcelone in italijanskega Milana je na domačem stadionu Enganhao pozdravilo več kot 40 tisoč ljudi.

Objavljeno
03. februar 2011 12.34
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Rio de Janeiro - Ronaldinho, ki se je pred kratkim iz Milana preselil nazaj v domovino, je prvič zaigral za brazilski klub Flamengo. Ob tem ga je pričakala velika množica nogometnih navdušencev. Flamengo je nekdaj najboljšemu nogometašu sveta podelil tudi kapetanski trak.

Brazilski klub se je pomeril s Nova Iguacu in slavil z 1:0. Je pa 30-letnik vendarle opozoril na svoje najboljše čase, saj je z nekaj svojimi značilnimi potezami navdušil zbrano množico, na nasprotna vrata pa je sprožil tudi izjemen prosti strel.

»Dolgo časa nisem igral nogometa, moram najti pravi ritem in se uigrati s svojimi novimi soigralci. Moram se zahvaliti vsem v klubu, ki so me pozdravili z odprtimi rokami. To je brez dvoma eden mojih najsrečnejših dni v življenju,« je po tekmi dejal Brazilec.

Otrok brazilskega Gremia, ki v svoji karieri igral za francoski Paris Saint Germain, Barcelono in Milan, je leta 2002 osvojil naslov nogometnega svetovnega prvaka. Evropo je zapustil predvsem zaradi tega, ker želi najti staro formo, s katero je navduševal nogometne navdušence. Že pred časom je napovedal, da želi leta 2014 za Brazilijo igrati na domačem svetovnem prvenstvu, kar je brez dvoma glavni razlog, da se je vrnil.