Pred derbijem prijeli 56 oseb

Iz Policijske uprave Ljubljane so predstavili navijaško dogajanje pred nnogometnim derbijem med Olimpijo in Mariborom.

Objavljeno
01. april 2018 12.17
nogomet
A. V.
A. V.

Ljubljana - Nogometno tekmo med ekipama NK Olimpija in NK Maribor v ŠRC Stožice si je v soboto zvečer ogledalo približno 13.000 ljudi, od tega približno 1200 domačih organiziranih navijačev in približno 450 gostujočih organiziranih navijačev ter približno 250 simpatizerjev gostujočih navijačev. Takšne podatke so predstavili pri Policijski upravi Ljubljana, hkrati pa so opisali navijaško dogajanje pred tekmo.

Pred tekmo je bila v središču Ljubljane zaznana skupina organiziranih gostujočih navijačev, kmalu nato pa še večja skupina organiziranih domačih navijačev, ki so poskušali z njimi obračunati (osebe so bile maskirane, pri sebi imeli palice).

Posredovali so policisti, ki so na kraju za vzpostavitev javnega reda in miru prijeli 56 oseb, zoper njih so v skladu z določili 64. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije odredili pridržanje. Osebe so bile, ko so prenehali razlogi za pridržanje (po končani nogometni tekmi) izpuščene. Uporabljena so bila tudi prisilna sredstva (sredstva za vezanje in vklepanje, telesna sila in plinski razpršilec).

Policisti so izvedli tudi naslednje ukrepe:
- zaradi uporabe pirotehnike in njenega vnosa bodo zoper 5 kršiteljev (dva mladoletna) podani obdolžilni predlogi (40/1 ZJZ). Zoper štiri kršitelje so bili prav tako zaradi uporabe pirotehnike izdani plačilni nalogi.
- zaradi kršitve javnega reda in miru sta bila dvema kršiteljema izdana plačilna naloga.
- med tekmo je bilo uporabljenih več pirotehničnih sredstev na tribunah z organiziranimi navijači, zaradi česar policisti nadaljujejo z aktivnostmi glede identifikacije kršiteljev in ustreznim ukrepanjem zoper njih.

Navedeni so prvi zbrani ukrepi, zbiranje obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah ter morebitnih drugih kršitev povezanih z nogometno tekmo pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.