Prejšnjič igrala le dva branilca, zdaj vsi, tudi Šuler

Slovenski reprezentančni branilci so ta konec tedna dobili več priložnosti za dokazovanje.

Objavljeno
08. oktober 2012 09.02
Posodobljeno
08. oktober 2012 09.00
J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana – Slovenski reprezentanti se bodo od danes do petka pripravljali na tretjo tekmo v kvalifikacijah za SP 2014 v Braziliji, v Ljudskem vrtu bodo lovili zmago po dveh porazih s Švico in Norveško. Tudi tokrat je izhodišče fantov pred današnjim (17) prvim treningom v Kidričevem različno.

Pred dobrim tednom dni je bil najmanj vzpodbuden pogled na položaj slovenskih branilcev; v Chievu sta (začasno) zašla na stranski tir Boštjan Cesar in Bojan Jokić, na rezervnih klopeh pa so tekme svojih klubov spremljali Marko Šuler, Dejan Kelhar in Andraž Struna. Le Mišo Brečko in Dominic Maroh sta bila v standardnem pogonu pri Kölnovih »kozličkih«. V minulih dneh je bila podoba zadnje vrste v reprezentanci tako rekoč nasprotna. Novi Chievov trener Eugenio Corini – pred leti je bil nosilec igre tedanjega novinca v serie A – je hitro vrnil v udarno enajsterico Cesarja, ni pozabil niti na Jokića in klub iz predmestja Verone je bil na domačem igrišču takoj uspešen, premagal je neugodno Sampdorio.

Prav tako so se vrnili na igrišča drugi branilci, pri čemer je najbolj vzpodbudno, da je dočakal priložnost za igro tudi Marko Šuler, standardni član desne strani slovenske obrambe. Korošca je namreč pripeljal v klub prejšnji trener, ki ga je dan zatem zamenjal drug in odtlej je tekme povečini spremljal s klopi za rezerve. Odigral je kakšno pokalno tekmo, v zadnji tekmi varšavske Legie, v petek, je dočakal priložnost tudi v prvenstvu.

Da je položaj z branilci resen, nam je potrdil tudi selektor Slaviša Stojanović: »Naj spreminjam uigrane kombinacije, uglašenost linij, predvsem obrambe in dam prednost tistim, ki igrajo? To je v nogometu zelo težko, toda to so večne dileme.« Tudi Šuler je v petek izrazil zadovoljstvo pred vrnitvijo domov: »Dva dni pa dva dni. Vse vzamem.«