Prenova Milana v polnem teku - prihaja tudi Ricardo Rodriguez

Italijanski velikan je zaenkrat zelo dejaven na nogometni tržnici, kot tretji je klub okrepil branilec Ricardo Rodriguez.

Objavljeno
08. junij 2017 23.14
SOCCER-CHAMPIONS-WOL-MAD/
N. Gr.
N. Gr.

Milano - Pri italijanskemu velikanu iz prestolnice mode se vendarle obetajo boljši časi. Potem ko se je skoraj leto dni trajajoča saga o kitajskem prevzemu kluba vendarle zaključila s prodajo deleža Silvia Berlusconija, se začenja tudi prenova igralskega kadra. Milan je sicer že v letošnji sezoni z mlado ekipo prikazal nekaj prebliskov in se uvrstil v kvalifikacije za evropsko ligo, a želje navijačev Rossonerov segajo mnogo višje.

Pred dnevi je klub okrepil branilec Villareala Matteo Mussachio, ki se je v Španiji v zadnjih letih razvil v enega boljših centralnih branilcev in bo zakrpal veliko vrzel v Milanovi obrambi. Nato je prišel še Franck Kessie, odkritje letošnje sezone iz Atalante, ki bo igri na sredini igrišča dodal nekaj življenja in kreativnosti.

Tretji v vrsti je Ricardo Rodriguez, ki prihaja iz Wolfsburga. Švicarski reprezentant je bil pred dvema sezonama med najboljšimi posamezniki bundeslige, v zadnjem letu pa je bil, tako kot Wolfsburg, le še bleda senca nekdaj vrhunskega branilca. A pri Milanu verjamejo, da 24-letni desni bočni branilec, ki je hkrati tudi odličen izvajalec prostih strelov, potrebuje le boljše okolje za dokazovanje.

»Prišel je čas, da naredim naslednji korak v svoji karieri. V Wolfsburgu sem se razvil na višjo raven, Milan pa je vrhunsko moštvo in zame velik izziv,« je ob podpisu pogodbe dejal Rodriguez.