Prerojeni Kaka je Realov skrivni adut

Razigranost brazilskega zvezdnika Kakaja bi lahko bila odločilna za Real Madrid pri osvajanju lovorik.

Objavljeno
28. oktober 2011 10.04
Posodobljeno
28. oktober 2011 14.57
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Ne le strelska forma Cristiana Ronalda v novi sezoni španskega prvenstva, temveč bo tudi Brazilec Kaka eden glavnih adutov Real Madrida pri osvajanju lovorik. Nekdaj eden najobetavnejših nogometašev je namreč spet stopil iz povprečja, v katerem se je znašel v zadnjih sezonah in s svojim nogometnim znanjem spet zablestel na zelenicah. Kar naenkrat je postal eden ključnih igralcev Reala, na zadnji prvenstveni tekmi proti Villarrealu pa se podpisal pod svoj 20. zadetek na 65 tekmah. Zanimivo, da je doslej Real dobil še vse tekme, na katerih je mrežo zatresel Kaka.

»Stvari se pri meni res obračajo na bolje. Že dolgo nisem igral vseh 90 minut. Vse bolje se počutim, tako fizično kot psihično, postajam vse bolj samozavesten,« je povedal Kaka, ki je z dobrimi zadnjimi predstavami spet prejel tudi reprezentančni klic.

Kaka je tudi svoj prvi gol v dresu Reala dosegel proti Villarrealu (2009/10). Proti »rumeni podmornici« je sicer Real dosegel že svojo sedmo zaporedno zmago, vseeno pa na prvenstveni lestvici zaostaja točko za Levantejem.

Brazilski nogometaš se je v kraljevi klub preselil pred tremi sezonami, ko je Milan zapustil za rekordno vsoto 68 milijonov evrov. Od tako drage okrepitve si je v sezoni 2009/10 kajpak vodstvo veliko obetalo, a je Kaka podlegel močnim pritiskom in visokim pričakovanjem. To je načelo njegov odnos s tedanjim trenerjem Manuelom Pellegrinijem, ki ga je vztrajno puščal na klopi, njegova slika na igrišču pa je bila daleč od predstav, ki jih je kazal v dresu Milana, ko je postal tudi nogometaš leta (2007). Mnogi so že bili prepričani, da je njegov čas mimo, a 29-letni nogometni virtuoz se je očitno spet našel ...