Pretepač Evra bo počival do konca sezone (VIDEO)

Zaradi udarca navijača na tekmi evropske lige Francoz ne bo smel igrati do junija 2018, plačati bo moral tudi 10.000 evrov kazni.

Objavljeno
10. november 2017 19.17
Portugal Soccer Europa League
L. Z., STA
L. Z., STA
Marseille - Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes izrekla disciplinsko kazen francoskemu nogometašu Patriceu Evraju, ki je pred tekmo evropske lige proti portugalski Vitorii Guimaraes prejšnji teden brcnil navijača svoje ekipe. Evra ne bo smel nastopati na evropskih tekmah v vseh tekmovanjih do konca junija 2018.

Poleg prepovedi nastopanja je 36-letni branilec dobil še globo, plačati bo moral še 10.000 evrov kazni.

Nogometaš je pred desetimi dnevi dobil rdeči karton že pred začetkom tekme evropske lige; po izmenjavi žaljivk z navijačem Olympiquea Marseilla je razgretega privrženca svoje ekipe brcnil v glavo s pravim filmskim kung fu udarcem. Klub je že naslednji dan 36-letnega igralca suspendiral.

Danes je francoski klub že sporočil, da so z nogometašem sporazumno končali sodelovanje in da Evra ni več član Olympiquea iz Marseilla.

Evra ima 36 let, tako da obstaja vprašanje, ali bo sploh nadaljeval kariero. Po koncu kazni namreč sledi tekmovalni premor, tako da bo Francoz izven tekmovalnega pogona dejansko še slaba dva meseca dlje kot sicer. Največji pečat v karieri je pustil pri angleškem velikanu Manchester Unitedu, za katerega je igral med letoma 2006 in 2014, leta 2008 pa je z rdečimi vragi tudi osvojil ligo prvakov.