Pri Arsenalu želijo obdržati Wengerja

Izvršni direktor angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, Ivan Gazidis, zaupa delu francoskega trenerja.

Objavljeno
13. september 2012 11.38
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Čeprav se francoskemu trenerju na klopi Arsenala Arsenu Wegnerju, ki moštvo vodi od leta 1996, trenutna pogodba izteče šele čez dve leti, bo kmalu deležen nove.

Novico je razkril izvršni direktor Ivan Gazidis, ki je poudaril, da v moštvu kljub nezavidljivim rezultatom - Arsenal že sedem let ni osvojil lovorike - še kako zaupajo Francozu. »Imamo izjemnega trenerja, ki ima rad moštvo in je najboljši mož za vodenje našega kluba. Arsenal se razvija v pravo smer, tako da upamo in verjamemo, da bo Arsene del naših prihodnjih načrtov,« je povedal Gazidis, ki je spregovoril tudi o zadnjih rezultatih ekipe.

»Številni odboru očitajo pomanjkanje ambicij, saj naj bi se zadovoljil z uvrstitvijo kluba med najboljše štiri, kar ni res. Zavedamo se, v zadnjih letih nismo uresničili visokih pričakovanj, to je prizadelo prav vsakega člana moštva. Čeprav je v zadnjih letih prišlo do velikih sprememb in je med drugimi odšel tudi pomemben igralec Robin van Persie, pa se bomo še naprej trudili po najboljših močeh, da končno osvojimo kakšno lovoriko,« je zaključil izvršni direktor moštva.

Wenger: Rad bi se osredotočil na letošnjo sezono

O morebitnem podaljšanju pogodbe je spregovoril tudi trener Arsene Wenger, ki ne želi razmišljati o prihodnosti. »V preteklosti sem vedno pokazal svojo zavezanost klubu, tokrat pa bi se rad osredotočil na letošnjo sezono, tako da nisem razpoložen za pogovore o podaljšanju pogodbe. Dovolj dolgo sem v klubu, da zaupam svojim sodelavcem, vendar bi tudi sam rad ocenil svoje dosežke, ali sem naredil dovolj za moštvo,« je dejal francoski trener, ki bo naslednji mesec dopolnil 63 let.

»Pri svoji starosti moram najprej razmisliti, ali imam dovolj želje in predanosti za opravljanje tega poklica, šele nato bom sprejel pomembne odločitve. Trenutno je moj cilj, da vsak dan čim bolje opravim svoje delo v klubu, tako da ne razmišljam o selektorski funkciji,« je Wenge odgovoril na vprašanje, če razmišlja o vodenju katere izmed reprezentanc.

Sedmletna suša

Med Wegnerjeve največje dosežke na klopi Arsenala sodi uspeh v angleškem prvenstvu iz leta 2003/04, ko je moštvo sezono sklenilo na prvem mestvu, pri čemer ni izgubilo niti ene tekme. Londončani so bili v sezoni 2005/06 tudi blizu naslova evropskih prvakov, vendar so v finalu morali priznati premoč Barceloni (1:2).

Navijači Arsenala že dolgih sedem let čakajo na osvojitev kakšne lovorike, saj je klub nazadnje slavil leta 2005 v pokalu FA, ko je v finalu po izvajanju najstrožjih kazni premagal Manchester United (5:4). Topničarji bi v sezoni 2010/11 lahko prekinili že tako dolgo sušo, vendar jih je v finalu angleškega ligaškega pokala nepričakovano premagal Birmingham City (2:1).

Londonsko moštvo je po treh kolih angleškega prvenstva na osmem mestu (5 točk), v vodstvu je mestni tekmec Chelsea (9).