Pri Manchester Unitedu ni recesije

Pri angleškem nogometnem prvaku v preteklem poslovnem letu rekordni zneski, v zraku še višji zneski.

Objavljeno
19. september 2013 13.41
Britain Soccer Champions League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Angleški nogometni velikan Manchester United je po letu finančne rasti ponosno postavil na ogled rekordne poslovne rezultate. Zgolj s sponzorskimi pogodbami so se prihodki v poslovnem letu 2012/13, ki se je končalo junija, povečali za kar 44,1 odstotka na rekordnih 434 milijonov evrov, čisti dobiček pa je znašal 129 milijonov €.

Moštvo z Old Trafforda, sicer v lastništvu ameriške družine Glazer, kotira pa na newyorški borzi, z velikim optimizmom zre v svetlo finančno prihodnost, z novimi pokroviteljskimi pogodbami in prodajo televizijskih pravic pa si v poslovnem letu 2013/14 obeta vnovične rekordne številke s prihodki v višini od 502 do 515 milijonov €.

Rdeči vragi gradijo prihodkovni optimizem na dejstvu, da bodo v domačem ligaškem tekmovanju vsaj tretji, v ligi prvakov in domačih pokalih pa se prebili najmanj do četrtfinala. Angleški prvak bo tako po španskih Realu in Barceloni postal tretji nogometni kolektiv na svetu, ki bo v enem poslovnem letu zaslužil več kot pol milijarde €. Kraljevi klub je preteklo finančno leto zapečatil s 526, katalonski gigant pa s 507 milijoni € zaslužka.