Pri Realu se bodo v primeru novega neuspeha obrnili na Zidana

Trener Reala Rafael Benitez je pod velikim pritiskom. Če bo moral oditi, ga bo nadomestil Zidane, poročajo v Španiji.

Objavljeno
27. december 2015 11.14
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Španska nogometna moštva so se po prazničnem premoru začela pripravljati na nadaljevanje sezone. Če so imeli pri vodilni Barceloni veliko razlogov za dobro voljo, pa je pri tretjeuvrščenemu Realu iz Madrida ravno nasprotno, saj se je glavni trener Rafael Benitez zaradi slabših rezultatov znašel na izhodnih vratih. Kot poročajo španski mediji, so v madridskem moštvu že izbrali njegovega naslednika.

V Španiji danes obširno poročajo o položaju Rafaela Beniteza, ki se je včeraj vrnil v Madrid. Španec se zaveda, da je v težkem položaju, zato bo nemudoma zavihal rokave. Tako bo danes vsakega igralca postavil na tehtnico in preveril, v kakšnem stanju se je vrnil, poleg tega pa je že za prvi dan pripravil dva treninga.

Benitez želi tako čim bolje pripraviti svoje moštvo na sredin dvovboj z Real Sociedadom, na katerem nujno potrebuje dober rezultat, saj so Madridčani na tretjem mestu prvenstvene lestvice in za vodilno Barcelono zaostajajo za dve točki, pri čemer imajo tudi tekmo več od Kataloncev. Španski trener na klopi Reala je prepričan, da bo rezultatsko krivuljo obrnil navzgor, tudi zato, ker bo njegovo moštvo štiri izmed naslednjih šestih tekem igralo pred domačimi gledalci.

Če Benitezu ne uspe, ga bo nasledil Zidane

Kot nadaljujejo španski mediji, so pri Realu že pripravili »načrt B«. Predsednik kluba Florentino Perez se že nekaj časa ubada z vprašanjem, kdo bi v primeru Benitezovega neuspeha lahko prevzel ekipo. Med potencialnimi kandidati so bili Jose Mourinho, Víctor Fernandez, Antonio Conte in Fabio Capello, zdaj pa se je Perez odločil, da je pravi naslednik nekdanji francoski nogometaš Zinedine Zidane.

43-letni Francoz, ki od lani vodi Realovo B ekipo Castillo, dobro pozna prvo moštvo, saj je imel z njim opravka v času kadrovanja glavnih trenerjev Joseja Mourinha in Carla Ancelottija. Zidane je za nameček zelo priljubljen med navijači madriskega moštva, kar je pokazala tudi anketa Marce, v kateri ga je podprlo 54 odstotkov oseb.

Zidane se je doslej držal v ozadju in novembra izjavil, da ima premalo izkušenj za vodenje prve ekipe Reala, vendar pa so vodilni možje prepričani, da je pripravljen tudi na ta izziv.