Primer Astori: obdukcija v torek, minuta molka tudi v ligi prvakov

Obdukcija je potrebna za izključitev morebitne odgovornosti tretjih oseb.

Objavljeno
05. marec 2018 15.30
Posodobljeno
05. marec 2018 15.30
FBL-ITA-FIORENTINA-ASTORI-DEATH
L. Z., STA
L. Z., STA
Rim - Italijanska nogometna ekipa Fiorentina je v sporočilu za javnost zapisala, da bo v torek opravljena obdukcija na telesu 31-letnega kapetana Davida Astorija, ki je umrl v nedeljo v svoji hotelski sobi v Vidmu. Astori naj bi po poročanju italijanskih medijev doživel infarkt, obdukcija pa je potrebna za izključitev morebitne odgovornosti tretjih oseb.

Obdukcijo je zaradi potrditve vzroka smrti zahtevalo videmsko tožilstvo. To je do prejetja izsledkov obdukcije sprožilo preiskavo za nenaklepni uboj zoper neznanega storilca, kar pa je po pojasnilih tožilca Antonia de Nicole povsem »običajen postopek« v takšnih primerih.

Astori naj bi umrl v spanju v noči pred nedeljskim gostovanjem v Vidmu. Tekma je bila po tragediji - tako kot vse ostale nedeljske tekme 27. kroga serie A - prestavljena na kasnejši datum.



Foto: Claudio Giovanni/AFP

De Nicolo je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA še pojasnil, da v Astorijevi hotelski sobi ni bilo sledi smrtonosnih snovi, nadaljuje pa se običajna preiskava z namenom ovržbe morebitne vpletenosti tretjih oseb.

Astori, ki bo pokopan v četrtek v Firencah, je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Calgarija in Rome.

Evropske tekme z minuto molka

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da se bodo vse tekme lige prvakov in evropske lige v tem tednu začele z minuto molka v spomin na Astorija.

»Uefa je globoko pretresena in v šoku po smrti Davideja Astorija, nadarjenega nogometaša, ki je bil strasten igralec. V imenu zveze bi rad izrazil sožalje njegovi družini, soigralcem, klubu in italijanski nogometni skupnosti,« je sporočil Uefin predsednik Aleksander Čeferin.