Proen naredil prvi korak k ubranitvi naslova

Mariborčani so bili v uvodnem finalnem dvoboju 1. SFL po najstrožjih kaznih s 7:6 uspešnejši od Litije.

Objavljeno
22. april 2017 10.56
regent dvoranski nogomet
J. P.
J. P.

Maribor - Igralci Proena Maribora so zmagovito začeli branjenje naslova državnih prvakov v dvoranskem nogometu. V prvi finalni tekmi 1. SFL so namreč pred domačim avditorijem po streljanju šestmetrovk s 7:6 odpravili Litijo, po rednem delu sta bila nasprotnika poravnana (2:2), ob polčasu so z 1:0 vodili celo gostje. Zmagovalne lovorike se bo veselilo moštvo, ki bo zbralo tri zmage, drugi obračun bo prihajajoči torek ob 20. uri ravno tako v Mariboru.

Litijčani so bili že na pragu zmage. Klemen Duščak se je namreč prvič med strelce vpisal v 13. in drugič v 22. minuti, a sta bili že štiri minute pozneje zasedbi vnovič izenačeni. Iz najstrožje kazni je najprej znižal povratnik po poškodbi Žiga Čeh, končni izid rednega dela pa je postavil Nermin Hasanbegović. V »loteriji« so bili zbranejši domači, ki so tako prvič sneli skalp Litiji, okrepljeni tudi z dvema Brazilcema.

Štajerci so sicer med dvobojem ostali brez vratarja Damirja Puškarja, ki je obnovil poškodbo palca na nogi, ki jo je skupil v zadnjem polfinalnem obračunu, med vratnicami ga je zamenjal mlajši kolega Florjan Fras in ohranil mrežo nedotaknjeno. Odločilno šestmetrovko je zgrešil Gašper Vrhovec, neuspešen je bil še Patrik Čujec, na nasprotni strani pa Denis Totošković.

»To je bila prava finalna tekma, ki smo jo v celoti nadzorovali, si ustvarili več priložnosti, a nismo zadeli. Po zaostanku dveh golov smo goste ujeli in zasluženo zmagali, čeprav so šestmetrovke vselej loterija. Vratar Litije Vid Sever je delal prave čudeže,« je ocenil trener Proena Robert Grdović. V prvi tekmi malega finala je bil Oplast s 3:2 (2:1 - Melink, Sovdat, Koren; Lazarević, Radišković) boljši od Bronxa Škofij, ki bo povratni obračun gostil prihodnji petek ob 20. uri.