Proti Albaniji brez Korena in Handanoviča

Vodstvo slovenske nogometne reprezentance je potrdilo, da kapetan izbrane vrste Robert Koren in vratar Samir Handanovič zaradi manjših težav s poškodbami ne bosta odpotovala na prijateljsko tekmo v Albanijo. Oba je pregledal tudi reprezentančni zdravnik Matjaž Vogrin.

Objavljeno
07. februar 2011 13.05
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca se je že odpravila v Tirano, kjer bo v sredo zvečer igrala prijateljsko tekmo z albansko izbrano vrsto. Tokrat na pot nista krenila prvi vratar Samir Handanovič in kapetan Robert Koren, ki jima je zdravniška služba na čelu z Matjažem Vogrinom zaradi poškodb prižgala rdečo luč. Tudi sicer je danes z Brnika v Tirano poletela le peščica slovenskih reprezentantov, večina bo namreč v Albanijo prišla neposredno iz svojih klubov, poroča STA.

»To je tekma, ki lahko da neko sliko o naši pripravljenosti. Nekateri fantje so v polnem tekmovalnem ritmu, nekateri so celo že preutrujeni, drugi so v pripravah pred nadaljevanjem prvenstva ... Ampak februarja je vedno tako, vsi imamo ista izhodišča, tako mi kot oni. Predvsem je pomembno, da vidimo, v kakšnem stanju smo, da se usmerimo v naše težave in poskušamo najti kakšno rešitev, ki bi nam lahko prišla prav v nadaljevanju kvalifikacij,« je tik pred odhodom v Albanijo dejal selektor Matjaž Kek.

To bo sicer prva prijateljska tekma Slovenije z Albanijo. Doslej sta se izbrani vrsti srečevali le v kvalifikacijah za evropska prvenstva. Leta 1999 so tako Slovenci doma zmagali z 2:0, v gosteh pa z 1:0, leta 2007 pa sta se obe tekmi končali z 0:0.

Seznam slovenske izbrane vrste za tekmo z Albanijo:
Vratarja: Jasmin Handanović (Empoli) in Vid Belec (Crotone)
Obrambni igralci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Chievo), Matej Mavrič Rožič (Superfund), Marko Šuler (Gent) in Mitja Viler (Maribor)
Zvezni igralci: Valter Birsa (Auxerre), Andraž Kirm (Wisla Krakow), Aleksander Radosavljević (ADO Den Haag), Dalibor Stevanović (Vitesse), Armin Bačinović (Palermo) in Josip Iličić (Palermo)
Napadalci: Zlatko Dedić (Bochum), Zlatan Ljubijankić (Gent), Tim Matavž (Groningen) in Milivoje Novaković (Köln).

Seznam albanskega selektorja Josipa Kuže:
Vratarja: Arjan Beqaj (Ermis) in Samir Ujkani (Novarra)
Obrambni igralci: Andi Lila (Tirana), Armend Dallku (Vorskla Poltava), Kristi Vangjeli (Aris Solun), Ansi Agolli (Qarabag Agdam), Admir Teli (Qarabag Agdam) in Endrit Vrapi (Skenderbeu Korce)
Vezisti: Lorik Cana (Galatasaray), Ervin Bulku (Hajduk Split), Altin Lala (Hannover), Ledian Memushaj (Portogruaro), Klodian Duro (LASK Linz), Gilman Lika (Tirana), Emiljano Vila (Dinamo Tirana) in Gjergji Muzaka (Skenderbeu Korce)
Napadalci: Erjon Bogdani (Cesena), Hamdi Salihi (Rapid Dunaj), Edmond Kapllani (Paderborn) in Elis Bakaj (Dinamo Bukarešta).