Proti Škotom brez Rooneyja

Selektor angleške nogometne reprezentance Gareth Southgate kapetana ni uvrstil na seznam za prihajajoči dve tekmi.

Objavljeno
25. maj 2017 16.29
FBL-EUR-C3-AJAX-MAN UTD
J. P.
J. P.

London - Selektor angleške nogometne reprezentance Gareth Southgate na seznam izbrancev za dvoboj kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji, otoški derbi s tekmecem z najdaljšim stažem Škotsko, in za prijateljski obračun s Francijo ni uvrstil kapetana izbrane vrste in tudi novega zmagovalca evropske lige Manchester Uniteda, Wayna Rooneyja.

Prekaljeni 31-letni napadalec, sicer najboljši strelec v angleški reprezentanci, je mesto v postavah Uniteda in Anglije izgubil marca ob poškodbi kolena, ki je zdaj že preteklost, vseeno pa je v sinočnjem finalu evropskem lige z Ajaxom (2:0) na igrišču prebil le nekaj trenutkov, Jose Mourinho ga je namreč v ogenj poslal v poslednjih trenutkih dvoboja, v 90. minuti, kot zamenjavo za Juana Mato.

V majici z državnim grbom je Rooney zbral 119 tekem in prispeval 53 zadetkov, upa pa, da bo lahko sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Anglijo kvalifikacijski dvoboj s Škotsko, obe tekmujeta v »slovenski skupini«, čaka 10. junija na Hampden Parku v Glasgowu, tri dni pozneje se bo v Parizu prijateljsko pomerila še s Francijo.