Prva poletna okrepitev Arsenala je Sead Kolašinac, Pepe zapušča Real 

Bosanski branilec Sead Kolašinac se iz Schalkeja seli na Otok, v prihodnje bo igral za londonski Arsenal.

Objavljeno
06. junij 2017 13.55
Posodobljeno
06. junij 2017 13.55
Germany Britain Soccer Arsenal Kolasinac
N. Gr.
N. Gr.

London - Sead Kolašinac je v minuli sezoni dokončno dozorel v vrhunskega branilca. Robustni levi bočni bosanskih korenin je že v preteklosti veljal za velikega talenta, a je bilo v njegovi igri še preveč napak, v pretekli sezoni pa je izstopal v ekipi Schalkeja. 

Spremljal ga je tudi Arsene Wenger, ki je v njem videl odlično zamenjavo za Nacha Monreala in nezanesljivega Kierana Gibbsa, izkušenemu strategu pa je šla na roko tudi pogodba Kolašinca. Ker 23-letnik s Schalkejem ni želel podaljšati sodelovanja, je bilo že pred meseci jasno, da bo Kolašinac v naslednji sezoni nosil dres Topničarjev, danes so v klubu prestop tudi uradno potrdili.

Pepe zapušča Real

Brazilski branilec Pepe je potrdil, da je bila pretekla sezona zanj zadnja v dresu belega baleta, kjer je izgubil mesto v začetni enajsterici. »Dosežek Madrida je spektakularen, vendar pa pri vsemu temu določenih stvari ne razumem. Najprej mi ni jasno, zakaj sem kar naenkrat izginil iz prve ekipe. Očitno se je moje obdobje v Realu končalo, odpirajo se mi nova poglavja, vendar pa način, kako se je Real vedel do mene, ni bil ustrezen,« se je Pepe izpovedal v pogovoru za španski radio Cope.

Naslednji delodajalec Brazilca še ni znan, omenja se PSG, Pepe pa naj bi si želel predvsem selitve na Otok.