Prvo ime v Franciji je Edinson Cavani (VIDEO)

Najlepši gol v iztekajoči se sezoni francoskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja se je posrečil Memphisu Depayu.

Objavljeno
16. maj 2017 12.00
FBL-FRA-UNFP-AWARDS
J. P.
J. P.

Pariz - Za najkoristnejšega igralca iztekajoče se prvoligaške nogometne sezone v Franciji so pričakovano izbrali učinkovitega Urugvajca v majici PSG Edinsona Cavanija, ki zelo udobno kraljuje na lestvici strelcev z doseženimi neverjetnimi 35 zadetki (od skupno 82 klubskih). Seveda so ga postavili tudi v idealno enajsterico prvenstva, v kateri sta še dva njegova moštvena kolega - branilec Thiago Silva in zvezni igralec Marco Verratti -, večino v njej pa imajo seveda nogometaši vodilnega Monaca.

Izstopala je namreč kar šesterica: vratar Danijel Subašić, branilci Djibril Sidibe, Benjamin Mendy in Kamil Glik, zvezni igralec Bernardo Silva in napadalec Kylian Mbappe. Zraven sta še Nicin igralec sredine igrišča Jean Seri in Lyonov napadalec Alexander Lacazette, prvi Cavanijev zasledovalec na razpredelnici strelcev. Mbappe je obenem postal najobetavnejši obraz »ligue 1«, med trenerji je največ pokazal Portugalec Leonardo Jardim (Monaco), najlepši zadetek pa se je s skorsaj sredine igrišča posrečil Lyonovemu Nizozemcu Memphisu Depayu ob zmagi sredi marca nad Toulousom s 4:0.

Izbrali pa so tudi najboljšega francoskega legionarja. To je postal 26-letni zvezni igralec N'Golo Kante, angleški prvak s Chelseajem, ki je opravil tudi z Antoinom Griezmannom (Atletico Madrid), Karimom Benzemajem (Real Madrid) in 20-letnim mladeničem Ousmanejem Dembelejem (Borussia Dortmund).