PSG šest tednov brez Silve, poškodovan tudi Mascherano

Brazilski branilec Thiago Silva bo zaradi poškodbe stegenske mišice moral počivati šest tednov.

Objavljeno
25. september 2013 12.39
FBL-FRA-LIGUE1-PSG-MONACO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pariz - Francoski državni prvak Paris Saint-Germain se bo v prihodnjih šestih tednih moral znajti brez brazilskega kapetana Thiaga Silve.

Osrednji branilec jo je skupil na nedeljskem prvenstvenem derbiju z Monacom (1:1) in je zaradi poškodbe stegenske mišice v 16. minuti svoje mesto prepustil Zoumanu Camaraju. Izkušeni Brazilec je ravno v nedeljo dopolnil 29 let, namesto treh točk pa je za darilo dobil točko in šesttedenski prisilni počitek.

Thiago Silva, ki se je Parižanom pridružil leta 2012 iz Milana za 42 milijonov evrov, je letošnje poletje s svojimi delodajalci podpisal novo pogodbo, tako da bo dres Paris Saint-Germaina nosil vsaj do leta 2018.

PSG je po nepopolnem sedmem kolu državnega prvenstva na četrtem mestu, z dvema točkama za vodilnim Monacom (14). Oba glavna favorita za naslov prvaka bosta svoja dvoboja sedmega kola igrala danes, PSG bo v gosteh igral proti Valenciennesu, Monaco pa bo gostil Bastio.

Macherano do 15 dni brez nogometa

Španski prvak Barcelona vsaj deset dni ne bo mogel računati na Javierja Mascherana, ki si je na prvenstveni tekmi z Real Sociedadom poškodoval zadnjo stegensko mišico.

Kot so zapisali na uradni strani kluba, bo okrevanje Mascherana trajalo največ 15 dni, tako da ne bo mogel igrati na tekmah španskega prvenstva proti Almerii (28. september) in Valladolidu (5. oktober), kot tudi na dvoboju lige prvakov proti Celticu (1. oktober).

Poškodba argentinskega vezista, ki je večkrat igral tudi na položaju osrednjega branilca, je nov udarec za trenerja Gerarda Martina, saj sta pri Kataloncih poškodovana še dva branilca, kapetan Carles Puyol in Jordi Alba.

Poškodba Bentekeja

Slabe novice so bili deležni tudi pri angleškem prvoligašu Astona Villi, saj bo njihov najboljši napadalec Christan Benteke zaradi poškodbe manjkal najmanj štiri tedne.

Belgijec si je na prvenstveni tekmi z Norwichem poškodval kolk, podrobne preiskave pa so pokazale, da stanje ni tako hudo, kot so sprva pričakovali.

»Christian se že počuti veliko bolje. Nikoli nisi prepričan, kakšne bodo novice o poškodbi, tokrat na srečo ne gre za nič hujšega,« je dejal trener Aston Ville Paul Lambert.

Mladi 22-letni napadalec je nase opozoril v pretekli sezoni, v kateri je dosegel 19 golov, v tej pa je na petih tekmah zadel štirikrat. Aston Villa je po petih tekmah na 13 mestu, s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Arsenalom.