Pušnik nič več trener Olimpije

Pri NK Olimpija so tudi uradno potrdili, da so se sporazumno razšli s trenerjem Marijanom Pušnikom.

Objavljeno
15. december 2015 16.06
ace/Nogomet
J. S., G. N., Š. Ro.
J. S., G. N., Š. Ro.
Ljubljana – Trener Marijan Pušnik ni več trener nogometašev ljubljanske Olimpije. Že dolgo časa je bilo znano, da 55-letni koroški trener ni na isti valovni dolžni s športnim direktorjem kluba Rankom Stojićem, ki je igro Ljubljančanov večkrat javno kritiziral in tudi že dal vedeti, da bi se utegnila ta zgodba kmalu končati.

Stojić je bil posebej kritičen po senzacionalnem porazu vodilnih »zmajev« na gostovanju pri zadnjeuvrščeni ekipi 1. SNL Krškem, in prav ta poraz je očitno izbil sodi dno. Pušnik, ki je v trenerski karieri vodil številne prvoligaške klube v Sloveniji, je prišel na čelo moštva iz Stožic v začetku letošnjega junija, torej kmalu zatem, ko je klub prevzel predsednik Milan Mandarić.

Novico je uradno potrdil tudi že klub in sporočil, da se je NK Olimpija s Pušnikom sporazumno razšla. »Gospodu Pušniku se iskreno zahvaljujemo za vse, kar je storil za klub v minulih šestih mesecih. Njegov doprinos k uspehom Olimpije in trenutnemu prvemu mestu na prvenstveni razpredelnici je več kot očiten. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče in uspehov,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Pušnik se je ob tem predsedniku Mandariću zahvalil za podporo in zaupanj, upravi, strokovnemu vodstvu in sodelavcem pa za dobro sodelovanje. »Predvsem pa bi se rad zahvalil navijačem za vrnitev na štadion in odlično spodbujanje moštva. Vesel sem, da se klub nahaja na prvem mestu in ima pred najbližjim zasledovalcem tri točke prednosti. Poleg tega smo uspeli ustvariti največji prestop v zgodovini slovenskega nogometa in ljubljanskim navijačem vrniti upanje v nogomet. Želim si, da bi moštvo v spomladanskem delu sezone nadaljevalo v podobnem slogu in na koncu ostalo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice,« je še povedal zdaj že nekdanji trener Olimpije.