Pušnik se vrača k Rudarju

Nogometni trener, ki je vodil tudi Olimpijo in Hajduk, je na klopi velenjskega prvoligaša že sedel med letoma 2007 in 2010.

Objavljeno
13. junij 2017 00.39
J. P.
J. P.

Velenje - Po sedmih letih se je na klop velenjskega nogometnega prvoligaša Rudarja vrnil Marijan Pušnik, ki je z vodstvom kluba podpisal triletno pogodbo. Izkušeni 56-letni strokovnjak je moštvo že vodil med letoma 2007 in 2010, potem ko je po letu dni zapustil Maribor. Nato ga je pot vodila v Iran (k Damashu), na Japonsko (Avispa Fukuoka), vmes se je ustavil še v Celju, pozneje pa dvakrat grel trenerski stolček pri Olimpiji (nazadnje letos) in nekaj mesecev tudi pri splitskem Hajduku.

»Prvi občutki so dobri, vesel sem, da sem spet v Velenju. Uvodni trening je potekal dobro, trenutno smo še v ustvarjanju ekipe, saj nas je veliko igralcev zapustilo. Pričakujem pozitivno energijo, dobro delo in vrnitev gledalcev na štadion v čim večjem številu,« je ob prevzemu nove funkcije poudaril Pušnik, ki iz kadra minule sezone ne bo mogel več računati na Jean-Clauda Billonga, Stjepana Babića, Bojana Vručino, Senada Jahića, Denisa Grbića, Luko Prašnikarja in Darka Zeca.