Radujko: Cilj je Evropa

Po celjskem sobotnem uvodnem dejanju ligaškega nadaljevanja bo danes svoja nogometna vrata odprla še Olimpija, ki se bo v zaostali tekmi 19. kola v Stožicah ob 18. uri pomerila z Rudarjem.

Objavljeno
22. februar 2011 11.17
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana –  Kakšna je nova podoba zeleno-belih, vznemirja njene privržence in tekmece, o Olimpijinih pričakovanjih in njeni pomladni podobi pa je pred drevišnjim dvobojem spregovoril rekonvalescent, 25-letni Dalibor Radujko.

Pravijo, da ste največja Olimpijina okrepitev. Ste po neprijetni poškodbi že nared za najtežje bitke? Ste obdržali vlogo zadnjega zveznega igralca?

Zdrav sem, to je najpomembnejše, če sem že v tekmovalni formi, pa še ne vem. Pričakujem, da jo bom ujel po dveh, treh tekmah. Potem bom lahko že vedel, pri čem sem. Moj igralni položaj še naprej ostaja zadnji zvezni.

Tako rekoč vsa slovenska nogometna javnost z nestrpnostjo čaka na odgovor, kakšna bo Olimpija v drugem delu sezone. Kaj napovedujete?

Z okrepitvami smo dobili, kar smo želeli. In kar nam je manjkalo za zmage. Pričakovanja so najvišja, se pravi zmage in tu in tam kakšen neodločen izid. O porazih v slačilnici sploh ne govorimo.

Se pravi, da se boste podali v lov za tretjim mestom, ki se zdi še ulovljivo, saj za » vašimi « Koprčani ob tekmi manj zaostajate za 10 točk. Je to dosegljiv cilj?

Ne, to ni naš cilj, pač pa uvrstitev v evropska klubska tekmovanja. Mi bomo napadali Evropo, ali bo to tretje ali četrto mesto, pa je vseeno. Seveda bi bilo lepše, če bi bili tretji. Na vsak način pa je treba Ljubljani dati največ, kar je mogoče. Težko si je predstavljati, da Olimpije ne bi bilo v Evropi, če ima najlepši štadion. Je pa tudi res, da bo pomlad del priprav za naslednjo sezono, v kateri bomo zanesljivo še močnejši.

Všečna, učinkovita, napadalna, kombinatorna Olimpija. So to sanje ali realne želje nogometnih navdušencev?

Napadalni nogomet ni vprašljiv, saj je tudi profil okrepitev takšen, da je usmerjenost lahko le napadalna. Igrali bomo povsem enostavno, za gol več od tekmecev.

Pripravljalne tekme niso ponudile učinkovite igre. Ste varčevali z naboji?

Saj vemo, zakaj so pripravljalne tekme. Eni jih zmagujejo, drugi izgubljajo, pomembno pa je, da koristijo tekmovalnim tekmam. Verjamem, da se nam bo odprlo takrat, ko bo to najbolj potrebno. Na primer proti Rudarju. In sploh ni pomembno, kdo bo zadeval.

Mar Olimpijin selektivni zasuk k izkušenim pomeni zastoj v razvoju mlajših igralcev?

Gotovo ne pomeni kakovostnega nazadovanja niti ne pomeni zastoj v razvoju mlajših, kvečjemu je priložnost, da se ob izkušenih ustrezno učijo. Takšna hierarhija je zanje lahko le pozitivna.

V tekmah z Rudarjem v tej sezoni niste bili uspešni. Po porazu z 1:3, remiju z 1:1 je na vrsti zmaga, mar ne?

Glede na to, da smo imeli optimalne razmere za priprave, da je Evropa naš cilj, potem si ne bi smeli privoščiti spodrsljaja. Ampak se tudi zavedamo, da je Rudar odlično moštvo in tehnično zelo dovršeno.

Nenavadno hitro ste postali kapetan. Kako ste se znašli v tej odgovorni vlogi?

Nisem prvi kapetan. Ta vloga pripada Davidu Kašniku, medtem ko ga jaz le nadomeščam. Mislim, da je tako tudi prav, saj je David eden od igralcev z najdaljšim stažem pri Olimpiji in si zasluži, da je kapetan.