RB Leipzig se krepi pred ligo prvakov, Milan ujel novo veliko ribo

Red Bull Leipzig, presenečenje lanske Bundeslige, je pripeljal Ibrahimo Konateja iz Sochauxa. V Milano prihaja Andre Silva.

Objavljeno
12. junij 2017 12.00
Posodobljeno
12. junij 2017 12.00
Germany Bundesliga Soccer Ganbry
N. Gr.
N. Gr.
Leipzig - Nemški nogometni podprvak RB Leipzig je pred naslednjo sezono v svoje vrste zvabil komaj 18-letnega člana mlade francoske reprezentance in prvoligaša Sochauxa, Ibrahimo Konateja. Mladi Francoz je s klubom podpisal petletno pogodbo, so danes zapisali na klubski spletni strani.

RB Leipzig je letos premierno nastopal v elitni druščini nemškega prvenstva bundeslige in že takoj končal na drugem mestu, kar pomeni, da se je avtomatično uvrstil tudi v ligo prvakov. Konate je še tretja poletna okrepitev Leipziga po vratarjih, v Kamerunu rojenem Švicarju Yvonu Mvogu in njegovem reprezentančnem kolegu Philippu Köhnu.

Okrepil se je tudi z Bayern, a ne z Alexisom Sanchezom, kot se že dolgo napoveduje. temveč s Sergom Gnabryjem. Mladi nemški reprezentant se je v München preselil iz bremenskega Werdra, pred tem pa se je kalil v akademiji Arsenala, a v Londonu ni dočakal prave priložnosti. Lani je 21-letnik zablestel, a je vodstvo Bayerna med navijači povzročilo preplah, saj Gnabry pač ni igralec kova Alexisa Sancheza. Govori se tudi, da bo nemške prvake okrepil vezist Lyona Correntin Tolliso

Tudi italijanski velikan Milan se pospešeno krepi pred sezono, v kateri se želijo spet približati italijanskemu vrhu. Naslednji v vrsti poletnih okrepitev je vezist Andre Silva, ki za 38 milijonov evrov prihaja iz Porta. Tudi Silve se je pri 21 letih oprijel naziv novega Ronalda, v zadnji sezoni je bil nosilec igre Porta in s portugalsko reprezentanco osvojil tudi naslov evropskih prvakov v Franciji 2016. Silva je po Francku Kessieju, Matteu Mussachiu in Ricardu Rodriguezu četrta poletna okrepitev Milana.