Real bo tako uspešen, kakor dobro se bo Bale ujel z Ronaldom

Nogometni trener Harry Redknapp meni, da je uspeh Real Madrida v tej sezoni odvisen od uspešnosti naveze prvih zvezdnikov.

Objavljeno
08. oktober 2013 16.27
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Nekdanji trener Tottenahama Harry Redknap je prepričan, da njegov nekdanji varovanec Gareth Bale trenutno v Realu prestaja pravi psihološki test, od katerega bo odvisno, ali se bo njegova kariera še dvignila ali pa morda padla. Kot meni Redknapp, je uspešnost Real Madrida v tej sezoni odvisna od njegovih predstav, ali bolje: od tega, kako se bo ujel s prvim zvezdnikom Cristianom Ronaldom.

»Njegov odnos z Ronaldom bo ključ do uspeha. Če je ekipa uspešna, potem so vse ostale malenkosti postranske. Zanjo bo najtežji izziv, da stopi iz sence Crostiana Ronalda. To nikakor ne bo lahko. On je velik zvezdnik, predstavljam si, da bo želel izvajati vsaj 9 od 10 prostih strelov. Bale se bo moral dobro prilagoditi, a hkrati bo moral biti odločen. V mislih mora imeti dejstvo, da je 'igralec za 100 milijonov evrov' in se tako vesti tudi na igrišču. Mora prevzemati odgovornost in pograbiti ponujene priložnosti,« je o vlogi odličnega 24-letnika povedal Redknapp.

»Edino, kar klub hkrati ne more zagotoviti Ronaldu in Balu je žoga za vsakega. Na igrišču bo le ena, zato morata trdo delati na partnerstvu, gre namreč za zelo podobna igralca,« je še opozoril in se zbal, da lahko Bale hitro pristane v senci. »Ne vzemite me narobe, seveda se zaveda, da je dober in ne bo se kar tako vdal, trdo bo delal, njegova želja po prihodu v Madrid je bila velika. Za zdaj je bil zelo tih in umirjen igralec, ki prosti čas najraje preživlja doma. Nisem prepričan, ali bi mu zvezdniška vloga Ronalda ali Messija ustrezala,« je povedal njegov nekdanji trener in se tudi spominjal, da je imel Bale tudi ob prihodu v Tottenham nekaj težav, da se je privadil na novo okolje. »Ta prestop je še desetkrat večji. Skrbi me le za to, ker v tistih časih ni bil zelo samozavesten. Zdi se mi, da mu pozornost, ki je usmerjena nanj, ne ustreza ravno.«