Real in Tottenham še korak od četrtfinala

Marco Asensio odločil zmagovalca prve tekme osmine finala lige prvakov v Amsterdamu. Tottenham napolnil mrežo vodilnega v bundesligi.

Objavljeno
13. februar 2019 23.16
Posodobljeno
13. februar 2019 23.25
Južnokorejski zvezdnik Son Heung-min je s prvim golom odprl pot do prepričljive Tottenhamove zmage proti dortmundski Borussii. FOTO: Reuters.
G. N.
G. N.
Ljubljana - Nizozemski prvak Ajax in njegovi navijači bodo še nekaj dni obžalovali, da v prvi tekmi osmine finala lige prvakov niso iztržili več od tesnega poraza z 1:2 (0:0).

Real je bil v prvem polčasu domala na kolenih, enkrat ga je rešila vratnica po strelu Dušana Tadića, drugič slovenski sodnik Damir Skomina oziroma VAR. Po pregledu posnetka je Skomina razveljavil Ajaxov gol zaradi Tadićevega osfajda, toda njegova odločitev bo bržčas še močno burila duhove. 

Real je v drugem polčasu izenačil moč in v 60. minuti po lepi moštveni akciji, preigravanju Viniciusa Juniorja in golu Karima Benzemaja (Francoz se je s 60. golom v LP zavihtel na večni lestvici najboljših strelcev LP na 4. mesto), prišel v vodstvo.

Ajax je izenačil v 75. minuti preko Hakima Ziyecha, toda zadnjo besedo je imel kraljevski klub. Daniel Carvajal je v 87. minuti z desne strani imenitno podal na drugo vratnico, Marco Asensio pa je z golom zaključil nasprotni napad.

image
Karim Benzema je mojstrsko zabil žogo v Ajaxovo mrežo, potem ko so glavnino dela opravili soigralci na čelu z mladim Barzilcem Viniciusom Juniorjem. FOTO: AFP


Potop Borussie v drugem polčasu


Prvi angleško-nemški dvoboj je v Londonu prepričljivo s 3:0 (0:0) pripadel Tottenhamu. Vodilni nemški klub je potonil v drugem polčasu in v zaključnih minutah, ko sta v 83. in 90. minuti zadela Jan Vertoghen in Fernando Llorente. V 47. minuti je Son zabil prvi gol.

Povratni tekmi bosta 5. marca