»Real je boljši, Atletico kotira višje na lestvici«

Mestna rivala Real Madrid in Atletico se bosta v 22. uri pomerila v španskem prvenstvu.

Objavljeno
28. september 2013 09.47
Spain Soccer La Liga
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Nedavna zmaga madridskega Reala v Elcheju je razvnela navijaške strasti v Španiji, tudi pri nas so bile novice o »sodniški kraji v Elcheju« med najbolj komentiranimi na spletnih portalih. Real ne bi mogel imeti lepše priložnosti za to, da pokaže, iz kakšnega testa je, kot nocoj (22), ko mu prihaja v goste vodilni Atletico.

Razmerje moči med mestnima rivaloma je morda najbolj nazorno opisal Realov trener Carlo Ancelotti: »Atletico kotira višje na lestvici, igra zelo agresivno in taktično popolno. Tako torej, kot je igral nekoč nogomet njegov trener Diego Simeone. Real pa krasi večja telesna moč in je – o tem sem prepričan – dejansko boljši tekmec.«

Ancelottijev stroj za 600 milijonov evrov ima v tej sezoni jasen imperativ: vrnitev na vrh Evrope. Prav tekme, močne, kot bo ta z Atleticom, ponujajo najlepšo priložnost za rast moštva, ki v zadnjih tednih ne blesti, kot bi želeli na štadionu Santiago Bernabeu. Cristiano Ronaldo je resda prispeval svoj del golov, učinka Garetha Bala še ni. »Gareth že vadi, ne vem še, ali bo tekmo začel na klopi ali nemara celo na igrišču,« pojasnjuje trofejni italijanski trener. »Komaj čakam na dvoboj z Ancelottijem, ki je zares velik trener,« je kolegu polaskal tudi Argentinec Simeone.

Težko je verjeti, da bi šlo lahko nocoj za takšen spopad kot ob zadnjem snidenju tekmecev. To je bilo 17. maja letos, ko je bil boljši Atletico – prvič po letu 1999, četudi po podaljšku –, finale pokala pa je zaznamovala vsesplošna živčnost Mourinhovega in Simeonejevega moštva. Sodnik je pokazal kar 15 rumenih in 2 rdeča kartona!

Prav zanimivo bo videti, kaj lahko v Realovem domu opravi nekdanji Barçin as David Villa ob pomoči vse boljšega brazilskega tria Costa-Miranda-Baptistao in turškega plejmejkerja Arde Turana.