Real Madrid je unovčil spodrsljaj Barcelone

Kraljevski klub ima po tesni zmagi nad Espanyolom dve točki prednosti pred Katalonci, v Avstriji je že padla končna odločitev.

Objavljeno
29. junij 2020 00.01
Posodobljeno
29. junij 2020 00.01
Saul Niguez in Jan Oblak sta bila med najboljšimi nogometaši Atletica pri zmagi nad Alavesom. FOTO: Sergio Perez/Reuters
J. S, B. E.
J. S, B. E.
Zadnja nedelja v juniju je prinesla štiri tekme španskega prvenstva, največ navijačev pa je seveda zanimalo gostovanje madridskega Reala pri Espanyolu v Barceloni. Bolj sloviti katalonski klub, FC Barcelona, je namreč že opravil svoje: Barçi je spodrsnilo v Vigu (2:2), zato se je Realu ponudila lepa priložnost za korak naprej v boju za naslov španskega prvaka. In s
tesno zmago po golu Casemira v 45. minuti si je že priigral prednost dveh točk pred drugouvrščenim na lestvici, za nameček pa bo imel v finišu sezone ugodnejši razpored tekem.

Slovenski vratar Jan Oblak je z Atleticom že v soboto zvečer prišel do nove zmage. Rdeče-beli so bili z 2:1 boljši od Alavesa, uspešen niz pa bodo želeli nadaljevati tudi v torek proti Barceloni. V Madridu sta v prvem polčasu mreži mirovali, domači so do vodstva prišli v 59. minuti, ko je zadel Saul Niguez. Atletico je osvojil 13 od možnih 15 točk, odkar se je liga po prekinitvi zaradi novega koronavirusa nadaljevala. Že v petek se je Sevilla na domačem igrišču z Valladolidom razšla z izidom 1:1.



Iličić od 80. minute, zmagal tudi Handanović


V Italiji je bil pod drobnogledom dvoboj Juventusa in Lazia za naslov najboljšega na »škornju«. Juve je doma zmlel Lecce (4:0), Rimljani so z veliko težavo odgovorili v tekmi s Fiorentino (2:1). Nedelja je prinesla šest tekem, med drugim tudi obisk Josipa Iličića v majici Atalante v Vidmu. Ob zmagi s 3:2 je slovenski as vstopil v igro v 80. minuti (pri vodstvu Atalante s 3:1) namesto Alejandra Gomeza, saj si očitno še ni povsem opomogel po poškodbi gležnja. V slovenskem derbiju v Parmi pa se je zmage veselil Interjev vratar Samir Handanović. Njegovo moštvo je z goloma Stefana de Vrija in Alessandra Bastonija v 84. in 87 minuti ugnalo Parmo, ki je po zaslugi Gervinha vodilo z 1:0 od 15. minute. Jasmin Kurtić je odigral vso tekmo za poražene gostitelje.

image
Josip Iličić in soigralci so se veselili zmage v Vidmu. FOTO: Miguel Medina/AFP




V Angliji bolj mirno kot na celini


Danes so odigrali zgolj eno tekmo angleškega prvenstva, saj na Otoku v teh dneh živahno tudi v pokalu FA. Pomerila sta se le Watford in Southampton. V seštevku boja za naslov je seveda vse odločeno: Liverpool si je prvič po 30 letih priigral naslov prvaka.
 


 

Salzburg že prvak


Nogometaši Salzburga so novi-stari prvaki Avstrije. Po današnji zmagi nad Hartbergom s 3:0 in porazu drugouvrščenega Laska proti Wolfsbergerju z 0:1 imajo dve koli pred koncem prvenstva nedosegljivih enajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem iz Linza. Salzburžani so na domači sceni nepremagljivi od sezone 2013/14, skupno pa so osvojili že 14. naslov avstrijskih prvakov. Najuspešnejše moštvo je Rapid z 32 lovorikami, dunajska Austria pa jih ima 24.